web analytics

28 de tineri din Giurgiu au absolvit cursurile de manager contabilitatea fermei, organizate de Direcţia pentru Agricultură Giurgiu! Iată ce au spus tinerii la absolvire

28 de tineri din Colibaşi şi localităţile învecinate au finalizat vineri, 19 mai 2017, cursurile de manager contabilitatea fermei, organizate de către Direcţia pentru Agricultură a Judeţului Giurgiu. Astfel, la sediul primăriei din Colibaşi, cursanţii au dat examenul de final şi, totodată, au susţinut lucrarea practică, ocazie cu care au demonstrat că au acumulat cunoştinţe preţioase în cadrul celor 40 de ore de pregătire, realizate într-un mod profesionist de către specialiştii Direcţiei pentru Agricultură Giurgiu, sub cordonarea directorului Petra Ochişor. Cei mai mulţi dintre absolvenţi vor utiliza informaţiile acumulate în cadrul fermelor proprii, fiindcă  mulţi dintre ei au în implementare proiecte cu finanţare europeană sau naţională.

Aşa cum spuneam, majoritatea absolvenţilor sunt tineri. Delia Andreea Cîrcioroabă are 27 de ani şi locuieşte cu familia la Colibaşi, unde are o afacere proprie.„L-am urmat pe soţul meu la Colibaşi şi astfel am ales să dezvoltăm o afacere în domeniul legumicol. Într-adevăr este mult de muncă, însă apar şi satisfacţiile, ceea ce ne motivează să mergem mai departe, dincolo de greutăţi şi probleme.

Consider că acest curs îmi va ajuta pe viitor. Tematicile abordate îmi sunt de mare folos. Cu ajutorul specialiştilor Direcţiei pentru Agricultură a Judeţului Giurgiu am aflat multe despre managementul exploataţiei agricole, fie că ne referim la producţia vegetală sau cea zootehnică, despre marketingul produselor agricole, dar şi despre regulile fiscale şi financiar contabile, ca să mă refer doar la câteva dintre subiectele aprofundate.

În plus, toate aceste noţiuni mă vor  ajuta în implementarea unui proiect pe care l-am accesat şi care mă va ajuta să îmi dezvolt afacerea aici, la Colibaşi”, ne-a declarat Delia Andreea, după susţinerea examenului final.

Iulian Vasile Paraschiv, unul dintre cursanţi, are doar 23 de ani. Este student la agronomie şi în prezent munceşte la fermă alături de familie. Dacă alţi tineri aleg să meargă la oraş, ei, bine, Iulian a ales să rămână la ţară. Ştie ce are de făcut fiindcă de mic şi-a ajutat părinţii.  Are planuri mari de viitor. „E important să ai şi noţiunile teroretice, chiar dacă practic ştii ce ai de făcut. Piaţa produselor agricole este în continuă mişcare, la fel şi cererea şi oferta, de aceea trebuie să ţinem cont de produse, preţ, distribuţie şi promovare, toate coroborat cu respectarea bunelor practici agricole, cu promovarea  produselor ecologice şi cu protecţia mediului.

Avem aici, la Colibaşi create toate premisele pentru a ne dezvolta şi a duce la bun sfârşit proiectele începute pe diverse axe de finanţare”.

Şi Delia, şi Iulian, ambii au ţinut să evidenţieze faptul că au găsit întotdeauna susţinere la administraţia locală, în special la primarul comunei Constantin Stoica. Pe lângă infrastructura bine pusă la punct, aici la Colibaşi drumurile ce duc la solarii şi la terenurile agricole fiind asfaltate, primarul vrea să dezvolte un depozit de preluare a produselor agricole din zonă, care ar rezolva o problemă delicată pe care de ani buni o ridică producătorii agricoli, aceea a desfacerii mărfii.

Revenind la cursuri, am aflat că se mai află în desfăşurare un curs de lucrător în cultura plantelor , iar în pregătire se află un curs de mecanic agricol.

M. M.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.