web analytics

3 mai 2018. Ziua Mondială a Libertății Presei, la a

3 mai 2018. Ziua Mondială a Libertății Presei, la a 25-a aniversare
La 3 mai, în fiecare an, este celebrată Ziua Mondială a libertăţii presei, cea de-a patra putere in stat. 3 mai 2018 reprezintă aniversarea a 25 de ani de la stabilirea de către ONU a Zilei Mondiale a Libertății Presei. Inițiativa creării acestei zile a apărut în 1991 în cadrul Conferinței Generale UNESCO și a fost promulgată la data de 23 Decembrie 1993 de Adunarea Generală ONU.
Ziua Mondială a Libertăţii Presei ne readuce aminte cât de importantă este libertatea de exprimare. O presă liberă contribuie la consolidarea democraţiei şi la dezvoltarea unei societăţi prospere și, totodată, este cheia pentru o societate democratică funcţională, în care este respectată exprimarea liberă a ideilor.
De Ziua Mondială a Libertăţii Presei, le urez tuturor celor care lucrează în mass-media mult succes în munca lor nobilă pusă în slujba ADEVĂRULUI. Avem împreună datoria să ajutăm la ridicarea societăţii româneşti, cu respect pentru argumente şi cetăţeni. Mass-media are datoria de a rămâne independentă, obiectivă și fidelă doar dreptului cetățeanului la o informare corectă. Libertatea presei înseamnă libertatea cetățenilor.
La mulți ani tuturor instituțiilor media și jurnaliștilor!
cms șef de politie Cătălin Ţone,
inspector șef al IPJ Giurgiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.