web analytics

A pus în pericol traficul feroviar, furând componente metalice de pe calea ferată

tren-marfa-cfr_02395700Este bine ştiut că sărăcia îi impinge pe unii să facă orice pentru o mână de bani, ajungând să fure de la copaci de pe marginea drumului, cabluri electrice şi până la componente metalice din staţiile CFR.
Acest ultim tip de furt s-a întâmplat, din nou, şi în judeţul Giurgiu, iar cei de la Poliţie au anunţat, joi, 23 ianuarie, că, în urmă cu două zile, au înregistrat un asemenea caz în zona Staţiei CFR Toporu.

Oamenii legii au oprit un biciclist, pe Drumul Judeţean 503, care avea la el un sac în care se aflau mai multe obiecte metalice.

“Existând suspiciuni cu privire la provenienţa bunurilor, poliţiştii au efectuat un control al bagajelor şi au descoperit în interiorul sacului din material textil mai multe tirfoane(şurub mare de oțel folosit în fixarea șinelor de cale ferată pe traverse, n.r.) şi buloane CFR(tijă cilindrică, filetată la un capăt, folosită pentru îmbinarea a două piese, n.r.) , chei de diferite tipuri şi mărimi, precum şi un releu”, spun cei de la Poliţia Giurgiu.

Tot ei anunţă faptul că acest caz a fost preluat de poliţiştii Postului de Poliţie Transporturi Feroviare Giurgiu Nord. În urma cercetărilor şi investigaţiilor efectuate, ei au stabilit că suspectul, D.V., de 33 ani, din comuna Toporu, judeţul Giurgiu, a sustras bunurile pe 19 ianuarie, în jurul orei 17.00, de la instalaţia aferentă Staţiei C.F.R. Toporu, cu scopul de a comercializa ulterior părţile metalice şi din cupru la centre de colectare a deşeurilor feroase şi neferoase.

Prejudiciul cauzat urmează a fi stabilit şi comunicat ulterior de reprezentanţii Companiei Naţionale  C.F.R. S.A. Suspectul este cercetat în stare de libertate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de pătrunderea fără drept a persoanelor în zona de siguranţă şi infrastructură feroviară publică şi furt calificat.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.