web analytics

Accentul cade pe politica externă şi securitate

ioha jur

Primele vizite ale preşedintelui Klaus Iohannis din 2015 vizează Belgia, Moldova, Germania şi Franţa. Aşadar, primele vizite oficiale ale noului şef de stat vor avea loc la Bruxelles, Chişinău, Berlin şi Paris, accentul căzând pe politica externă şi securitate.

De aici şi graba, să-i spunem, de a lua legătura cu capitala Belgiei, adică cu componenta NATO exprimată prin tangenţa cu Consiliul European şi Comisia Europeană. De asemenea, legătura cu Pactul Nord Atlantic se regăseşte şi în vizita la Chişinău, pe fondul situaţiei încă foarte delicate din Ucraina.

Aceste două vizite ale preşedintelui Iohannis vor avea loc în luna ianuarie, în februarie urmând a fi organizate misiunile bilaterale de la Paris şi Berlin. Cât priveşte o eventuală vizită la Casa Albă, aceasta va veni la momentul potrivit, după cum au declarat membri din staful Administraţiei Prezidenţiale.

Una peste alta, se pune pe picioare un profil al preşedintelui României care să exprime nu numai credibilitate, dar care să fie şi lesne de recunoscut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!