Acte de identitate noi din aprilie viitor

showthumb_resize.php_Ministerul Afacerilor Interne a lansat în dezbatere publică un proiect de act normativ pentru modificarea legislaţiei referitoare la noile documente de identitate care vor fi obligatorii de la 1 aprilie 2014.

Noile cărţi de identitate vor conţine date în format tipărit sau în format inscripţionat prin tehnici speciale şi datele înscrise în mediu de stocare, precum şi elemente de particularizare şi de siguranţă, faţă de cele aflate în circulaţie în prezent. Datele cu caracter personal vizibile sunt următoarele: numele şi prenumele titularului, sexul, cetăţenia titularului, data şi locul naşterii, semnătura olografă a titularului, imaginea facială, codul numeric personal, adresa de domiciliu.

Totodată, pe cipul care permite asimilarea cărţii de identitate ca şi card de sănătate vor fi înscrise şi diagnosticele medicale cu risc vital şi boli cronice, grupa sanguină şi RH, acceptul exprimat în timpul vieţii pentru prelevarea de organe, ţesuturi şi celule, după deces, numele şi datele de contact ale medicului de familie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.