web analytics

Acțiunile pe linia comerțului ilegal au continuat

Tricouri, pantofi sport și ghiozdane ce purtau însemnele şi inscripţiile unor mărci de renume au fost confiscate miercuri, 06 septembrie a.c., de jandarmii giurgiuveni în piața centrală. Pentru încălcarea prevederilor legale în domeniul activităților de comerț, jandarmii au aplicat și 2 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 500 de lei.

Astfel, două persoane au fost surprinse în timp ce aveau expuse spre vânzare tricouri, pantofi sport și ghiozdane ce purtau însemnele unor firme renumite, fără a putea prezenta certificate de autenticitate sau alte documente legale.

Produsele au fost confiscate de jandarmi pentru “falsificarea ori substituirea de mărfuri sau orice alte produse, precum și expunerea spre vânzare ori vânzarea de asemenea bunuri, cunoscând că sunt falsificate sau substituite”.

Reamintim că această faptă constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 500 – 5.000 de lei, potrivit Legii nr. 12/1990 Republicată, care protejează populaţia împotriva unor activităţi de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite.

Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare, motiv pentru care jandarmii recomandă giurgiuvenilor să anunţe cea mai apropiată patrulă de ordine publică dacă sunt abordaţi de necunoscuţi care le oferă spre vânzare diverse produse şi să nu încurajeze astfel de fapte.

Compartimentul Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.