web analytics

ACTIVITĂȚI DE PREVENIRE DESFĂȘURATE DE POLIȚIȘTII GIURGIUVENI ÎN LOCALITĂȚILE SLOBOZIA, MALU ȘI VEDEA

Polițiștii giurgiuveni au desfășurat activități de prevenire a infracțiunilor contra patrimoniului, a infracțiunilor de “Lovirea sau alte violențe”, a infracțiunilor de violență în familie, precum și activități de prevenire a infracțiunilor de înșelăciune.

Joi, 12 iulie a.c., polițiștii giurgiuveni au desfășurat activități în cadrul Programelor de prevenire a infracțiunilor contra patrimoniului, a infracțiunilor de “Lovirea sau alte violențe”, a infracțiunilor de violență în familie, precum și activități de prevenire a infracțiunilor de înșelăciune în localitățile Slobozia, Malu și Vedea, județul Giurgiu.

Principalele obiective ale acestor activități de prevenire au constat în informarea și responsabilizarea persoanelor, potențiale victime ale infracțiunii de furt din locuințe și a infracțiunilor de înșelăciune,  cu privire la măsurile de siguranță pe care trebuie să le adopte pentru a nu deveni victime ale acestor infracțiuni prin adresarea de sfaturi utile pentru liniștea și siguranța familiei, precum și asigurarea locuințelor.

Cu această ocazie cetățenii au fost informați cu privire la modurile de operare a infractorilor ( metoda „Accidentul”, metoda „Câștigarea premiului”, metoda „Câștigul”, metoda „Împrietenirea” etc.).

Polițiștii giurgiuveni au recomandat acestora să manifeste prudență în cazul în care li se solicită telefonic să trimită bani prin terți unor rude și să nu dea curs respectivelor solicitări, în ciuda reacției emoționale de moment.

De asemenea, polițiștii giurgiuveni au distribuit pliante cu recomandări informativ-preventive și au prezentat modalitățile de evitare a conflictelor în mediul familial și a infracțiunilor de înșelăciune.

Activitățile preventive vor continua și în alte zone predispuse la comiterea  infracțiunilor din mediul urban și rural, din județul Giurgiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.