web analytics

Alarma falsa cu bomba la Bancpost

Un apel la 112 a pus pe jar autoritatile. O persoana de sex feminin, ce a fost identificata rapid de catre politistii giugiuveni a facut anuntul bucuclas: a fot plasata o bomba in apropiere de Bancpost.

Imediat, la faţa locului s-a deplasat grupa operativă a Inspectoratului de Poliţie Giurgiu şi geniştii. Zona a fost încercuita.
Intre timp, oamenii legii au identificat pe autorul apelului: o femeie in varsta de 51 de ani. Autoarea a fost retinuta de politisti si predata celor de la DIICOT, care au compententa de a face ancheta.

Ce risca autoarea? Dosar penal pentru „Alarmarea, prin orice mijloace si fara un motiv intemeiat, a unei persoane fizice sau juridice ori a unei colectivitati, a organelor specializate pentru a interveni in caz de pericol, a organelor cu atributii in domeniul securitatii nationale sau de mentinere a ordinii publice, cu privire la folosirea de arme de foc, arme nucleare, chimice, biologice, radiologice ori la raspandirea sau folosirea de produse, substante, microorganisme, toxine ori materiale, de orice fel, de natura sa puna in pericol viata, integritatea corporala sau sanatatea oamenilor ori a animalelor sau mediul inconjurator ori sa cauzeze consecinte deosebit de grave, se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda (Art. 38 ddin legea nr. 535 prrivind prevenirea si combaterea terorismului)

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.