ALDE, decizii adoptate în ședința BPC

In ședința BPC, ALDE a adoptat mai multe decizii. Despre acestea, presedintel ALDE, Calin Popescu Tariceanu a declarat:

„Prima decizie e cea referitoare la susţinerea colegului senator Ion Popa pentru funcţia de preşedinte al Senatului României. A doua decizie pe care am luat-o a fost cea privitoare la pierderea calităţii de membru ALDE pentru persoanele care fără acceptul sau ssuţinerea partidului acceptă funcţii, conform prevederilor statutuare. Aceste decizii au fost luate cu o largă majoritate. A fost prezent şi dl Meleşcanu care şi-a cerut scuze colegilor pentru situaţia pe care a generat-o. Nu putem accepta astfel de propunere din partea PSD, care iese din orice normă politică

La despărţirea de la PSD, am convenit că vom rămâne în relaţii civilizate. Ceea ce obeserv este un atac furibund al PSD la adresa ALDE şi îi previn pe cei din PSD că nu suntem în postura să întoarcem şi celălalt obraz. Gesturile, încercările de racolare care au eşuat ale unor membri ALDE se înscriu în această linie a unui război împotriva noastră

Dacă cineva acceptă o propunere de la un alt partid suportă rigorile statutului și ale deciziei de azi. Meleșcanu nu poate accepta această susținere ca membru ALDE.

Regulamentul Senatului spune foarte clar: fiecare grup parlamentar face o singură propunere pentru funcţia de preşedinte. ALDE a luat hotărârea în forul statutar să îl susţină pe Iani (Ion – n.r.) Popa. Orice altă candidatură iese din Regulamentul Senatului şi se aplică pe cale de consecinţă”.

Despre Teodor Meleşcanu în cazul în care va accepta funcţia de preşedinte al Senatului, cu susţinerea PSD, Calin Popescu Tariceanu a spus: „Dacă trece la PSD, trece la PSD. Nu poate să accepte această susţinere din partea ALDE. Nici eu nici colegii nu au înţeles (ce intenţii are pentru viitor – n.r.). Nu ne-a spus nimic, ne-a lăsat într-o expectativă aşa, şi pe mine, şi pe colegii mei”

Ce se întâmplă cu grupul de la Senat dacă Meleșcanu pleacă din ALDE? „Ce prevede regulamentul. Soluția grupului mixt e cea pe care o vom aplica dacă pleacă domnul Meleșcanu”, a conchis Tariceanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.