ALDE Giurgiu, conferinţă de presă. Teme abordate: ieşirea de la guvernare şi moţiunea de cenzură

Vineri, 27 septembrie a.c., la sediul ALDE Giurgiu a avut loc o conferinţă de presă la care au participat deputatul Toma Petcu, preşedintele organizaţiei judeţene, Silviu Dumitrescu, preşedintele organizaţiei municipale şi Ionel Muscalu, purtătorul de cuvânt al partidului. Cu acest prilej au fost abordate teme de interes local, dar si national, aspecte ce ii preocupa deopotriva pe cetateni si pe politicieni.

Preşedintele ALDE Giurgiu, deputatul Toma Petcu a subliniat in debutul intanirii că a fost un susţinător al ieşirii de la guvernare şi prin urmare este convins că moţiunea de cenzură va trece, iar alegerea primarilor din două tururi de scrutin a fost condiţia pusă de el pentru a semna moţiunea.

„Scena politică română trece prin permutări foarte puternice, poate o situaţie atipică şi nemaiîntâlnită, cel puţin de la Revoluţie încoace. Trebuie să ne obişnuim şi cu aceste perioade. Eu am fost şi sunt în continuare un puternic susţinător al ieşirii de la guvernare şi al faptului că trebuie în această perioadă şi pe tot parcursul anului viitor să avem posibilitatea să ne exprimăm din opoziţie pentru că atâta timp cât am fost la guvernare, din motive subiective, nu am reuşit de fiecare dată să ne spunem foarte clar punctul de vedere şi cred că decizia luată este una potrivită. Era clar că guvernarea, pe drumul pe care merge, este un drum al pierzaniei. Pot fi 20 sau 22 de semnături din parlamentarii ALDE care vor semna moţiunea. În acest moment suntem în jur de 340 de parlamentari care au semnat moţiunea, suficient pentru a trânti acest guvern, părerea mea este că evoluţia în favoarea moţiunii va fi una pozitivă se vor strânge şi alţi oameni care vor semna sau doar vor vota moţiunea”, a declarat Toma Petcu.

Desi toate acestea îi lasă „un gust amar”, Toma Percu spune că nu ar fi dorit să se ajungă aici, dar recunoaşte şi că sunt foarte mulţi care văd o variantă foarte bună şi propunerea lui Victor Ponta aceea ca „după ce guvernul pică să fie 260 de parlamentari care înseamnă PSD, ALDE şi PRO România care să formeze un nou guvern”. Insa, vorbitorul spune ca deocamdată este convins că această moţiune va trece şi toate semnăturile vor fi şi voturi

Despre plecările din ALDE Toma a opinat ca “domnul Meleşcanu a uitat că domnul Tăriceanu l-a primit  în ALDE pentru că altfel în veci nu mai ajungea senator şi ministru de Externe”, “Graţiela Gavrilescu, fost ministru al Mediului şi vicepremier, care plină de graţie, după ce a votat ieşirea de la guvernare, după ce şi-a dat demisia din guvern a ales să se arunce în braţele PSD-ului cu speranţa deşartă că va fi repusă în funcţia de ministru”.

Cât priveşte alianţa electorală cu PRO România pentru susţinerea lui Mircea Diaconu pentru funcţia de preşedinte al României, preşedintele ALDE Giurgiu a spus că este una de bun augur şi nu exclude posibilitatea unei alianţe electorale şi cu ocazia viitoarelor alegeri ce vor urma anul.

Cu era de asteptat, preşedintele organizaţiei municipale ALDE Giurgiu, Silviu Dumitrescu a vorit mai mult despre preocuparile organizatiei municipal fiind, practice, rezervat în a vorbi despre problemele partidului la nivel central. Preocuparile de la municipiu vizeaza întărirea organizaţiei si atragerea de noi membri, subliniind că transformarile politice inregistrate pe esichierul national nu infuleenteaza viata politica locala. “Marturie stau cele 4.400 de semnături strânse pentru candidatul sustinut de ALDE pentru Presedintia Romaniei – Mircea  Diaconu. Noi ne vom continua activitatea ca şi până acum, în sensul că vom răspunde permanent prezent la solicitările oamenilor şi vom face tot ceea ce depinde de noi să-i sprijinim, să-i îndrumam în găsirea unor soluţii la problemele lor”, a conchis Silviu Dumitrescu.

În final, deputatul a spus că ALDE nu va accepta şi guvernarea pentru că „s-ar da dovadă de neseriozitate dacă proaspăt ieşiţi dintr-o guvernare mergem în alta”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.