web analytics

ALINA GORGHIU: „Cabinetul Ponta ar putea decide să plece într-o vacanţă prelungită la Sinaia”

alina dcnews

Co-președintele PNL, Alina Gorghiu, a vorbit, miercuri, în exclusivitate pentru DCNews, despre moțiunea de cenzură prin care opoziția speră să dărâme Guvernul Ponta. Șefa liberalilor a anunțat că în această sesiune parlamentară opoziția va depune cu siguranță o moțiune de cenzură, care va trece și va da jos Executivul.

„Când cade Guvernul Ponta și cum?”, a întrebat-o analistul politic Bogdan Chirieac pe Alina Gorghiu, la DCNews Live.

„Din perspectiva mea, există o singură variantă pe care PNL a luat-o în calcul, și anume aceea a moțiunii de cenzură. (…) Ar putea Cabinetul Ponta să decidă că pleacă la Sinaia într-o vacanță prelungită”, a replicat liberala.

„Deci vă așteptați să demisioneze de bunăvoie?”, a continuat analistul politic.

„Nu, eu aș fi sperat într-un gest al demisiei la momentul post-prezidențiale. Am crezut că Victor Ponta a înțeles că o foarte mare parte din populația României s-a simțit sfidată de felul în care a guvernat și că va face pasul lateral, că înțelege că este din punct de vedere politic epuizat, că înțelege că o lămâie stoarsă politic nu mai poate să dea performanță.

(…) Moțiune de cenzură … . Acum n-aș mai vrea să avansez un calendar, pentru că teme care ar trebuie discutate pe agenda politică zilnică a Parlamentului sau a Guvernului trec în planul doi atunci când discutăm despre un calendar al moțiunii sau când se schimbă Guvernul. E puțin importantă ziua în care vom schimba Guvernul și ziua în care majoritatea parlamentară va decide să-l trimită pe Ponta și PSD-ul în băncile opoziției. Mult mai important mie mi se pare că este ce explicăm românilor că vrem să facem când ajungem acolo și de ce vrem să ajungem acolo”, a răspuns co-președintele PNL.

Întrebată de Bogdan Chirieac dacă nu poate avansa o dată când se va introduce moțiunea de cenzură, Alina Gorghiu a concluzionat: „Nu, dar această sesiune va exista și moțiunea de cenzură și cred că în urma moțiunii de cenzură vom reuși să îndepărtăm și Guvernul Ponta”.

www.dcnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.