web analytics

Amânată din lipsă de cvorum, întâlnirea membrilor Sindicatului județean Solidaritatea Sanitară Giurgiu a fost un bun prilej de socializare

Amânată din lipsă de cvorum, întâlnirea membrilor Sindicatului județean Solidaritatea Sanitară Giurgiu desfăşurată zilele trecute, în sala de conferințe a Hotelului Sud din municipiu, a fost un bun prilej de socializare, informare şi schimb de idei constructive. Bucurându-se de prezența unor reprezentanți de marcă la nivel national, amintim aici pe Marius Gabriel Predica, secretar federal şi pe Luminița Oprea (Sindicatul Solidaritatea Sanitară din Spitalul Universitar Bucureşti), discuțiile purtate au avut menirea de a lămuri anumite aspecte, dar şi de a evidenția interesul şi disponibilitatea la dialog şi negociere manifestate de Federația Solidaritatea Sanitară din România, lucru care are menirea să conducă la o tranziţie mai scurtă şi suportabilă pentru toţi factorii implicaţi sau afectaţi.

S-a vorbit despre soluțiile identificate pentru eliminarea pe cât posibil a inechităților apărute ca urmare a aplicarii legii salarizării asupra mai multor categorii de personal din sanatate. Despre sporurile acordate, conform prevederilor legale, teme ce se află in continuare in atenția sindicatului.

În acest context, preşedintele Sindicatului Judetean Solidaritatea Sanitară, Bogdan Vasilescu a amintit de faptul că la Giurgiu, grație dialogului permanent existent între sindicat si conducerea spitalului, nu au existat sincope în acordarea drepturilor salariale şi a sporurilor, chiar dacă inițial au existat si unele nemulțumiri legate de nivelul sporurilor acordate unor secții.

S-a mai vorbit şi despre tichetele de vacanță, şi despre echivalarea studiilor şi nu numai.

Data viitoarei Adunări Generale urmează a se stabili pentru a fi anunțată membrilor de sindicat, în timp util.  Dacă la prima convocare, lucrările nu s-au putut ține din lipsa cvorumului, ei, bine, la a doua strigare, şedința va avea loc indiferent de numărul participanților. Punctele importante aflate pe ordinea de zi: prezentarea raportului de activitate pe anul trecut, obiectivele pentru anul în curs, alegerea viitoarei conduceri executive – preşedinte, vicepreşedinți etc-, modificarea statutului, stabilirea coordonatorilor celor trei departamente – Medici, Asistenți medicali, infirmiere şi personal nemedical, TESA, fac, zicem noi, ca interesul membrilor de a participa să fie unul crescut.

Însă, lupta Sindicatului județean Solidaritatea Sanitară Giurgiu pentru a asigura un statut demn membrilor de sindicat nu se opreşte aici. “Împreună am învăţat să negociem, să dialogăm, să cunoaştem mai bine legislaţia care guvernează sistemul, am învăţat să canalizăm discuţiile pentru a găsi soluţionări pozitive cu partenerii noştri sociali. Măsura în care am reuşit, urmează să fie apreciată de fiecare membru de sindicat în parte. Considerăm că sindicatul nostru a devenit o familie şi este o forţă în plan sindical, social, judeţean şi, de ce nu, naţional”, a declarat Bogdan Vasilescu, preşedinte Sindicatul județean Solidaritatea Sanitară Giurgiu.

***

În cadrul intâlnirii, s-a mai stabilit ca în prima parte a lunii iulie să aibă loc o activitate de donare de sânge, întrucât criza de donatori de sânge este în această perioadă mai acută ca oricând. Sângele este vital în salvarea vieților omenești, iar spitalele se plâng mereu că au stocuri insuficiente din cel mai vital lichid, sângele. Asadar, sângele este un dar ce nu poate fi înlocuit, iar de o pungă de sânge atârnă, de multe ori, viața unui pacient. Asistenții medicali cunosc mai bine ca oricine cât de vital este sângele în cazul unui bolnav și că existența acestuia face, deseori, diferența între viață și moarte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.