Ambulanţa-spital, premiată la Geneva

programul-spitalelor-si-farmaciilor-de-revelion-noua-spitale-de-urgenta-din-capitala-ambulanta-si-20-de-farmacii-au-program-non-stop-18470214O firmă din Ilfov, prezentă anul acesta la Târgul Internaţional de Inventică de la Geneva, a primit premiul special pentru o ambulanţă cu rol de minispital mobil.

Compania Gnosis Evomed, pentru că de aceasta este vorba, activează în domeniul medical şi a pus la punct o superambulanţă. Bref, aceasta conţine aparatură ce permite efectuarea analizelor medicale pe loc. Medicul de pe ambulanţă are aşadar la dispoziţie aparatura necesară pentru a-i face pe loc analizele pacientului, iar printr-o aplicaţie, poate intra în direct cu medicii specialişti dintr-un spital pentru ca aceştia să pună un diagnostic rapid. Medicii implicaţi pot discuta şi interpreta analizele şi pot ajunge la un diagnostic şi un tratament adecvate.

Superambulanţa este estimată la 150.000 de euro şi conţine toată aparatura portabilă care există într-un spital sau într-un serviciu de urgenţă. Are aparatură pentru efectuarea analizelor de sânge şi urină, ecograf, EKG, aparatură de monitorizare a ritmului cardiac şi a tensiunii arteriale, dar şi aparatură pentru efectuarea de radiografii.

Această ambulanţă minune va ajunge şi în România, spre finalul anului, Compania Gnosis Evomed reuşind să obţină 1,1 milioane euro din fonduri nerambursabile pentru a-şi pune în practică inovaţia. Vor exista opt asemenea minispitale mobile care se vor deplasa oriunde în ţară pentru a deservi o regiune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.