Aproximativ 10.000 parfumuri și cosmetice susceptibile a fi contrafăcute, confiscate la P.T.F. Giurgiu

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Giurgiu au descoperit aproximativ 10.000 produse cosmetice și parfumuri, susceptibile a fi contrafăcute,pe care un cetățean iordanian a încercat să le introducă ilegal în țară.

În data de 06.11.2019, la ora 20.15, în Punctul de Trecere al Frontierei Giurgiu s-a prezentat, pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul iordanian A.H., în vârstă de 54 de ani, la volanul unei autoutilitare înmatriculată în România, care transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, diverse mărfuri, de la o societate comercială din Bulgaria pentru România.

Cu ocazia controlului specific, acţionând în baza analizei de risc, polițiștii de frontieră au descoperit, în interiorul mijlocului de transport, disimulate în spatele unor cutii ce conțineau ornamente pentru sărbătorile de iarnă, 46 de colete, de mari dimensiuni. În interiorul acestora a fost descoperită cantitatea totală de 9.974 produse cosmetice și parfumuri, inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări, polițiștii de frontieră au stabilit că bunurile aveau ca destinatar  un cetățean român, în vârstă de 46 de ani, care a declarat că intenționa să le comercializeze într-un complex comercial din București.

Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă se ridică la suma totală de 1.211.400 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare” faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin.1, lit. b din Legea 84/1998, cu modificările și completările ulterioare, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Plase pescăreşti în lungime de aproximativ 250 m,

confiscate de poliţiştii de frontieră călărăşeni

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu – S.P.F. Călăraşi au depistat un cetățean român care pescuia în apa Canalului hidroameliorativ din Satul Nicolae Bălcescu, folosind plase interzise de lege.

          În data de 06.11.2019, poliţiştii de frontieră din cadrul  Sectorului Poliţiei de Frontieră Călăraşi au identificat, pe Canalul hidroameliorativ din Satul Nicolae Bălcescu, o persoană de sex masculin care desfăşura activităţi specifice de pescuit comercial, folosind plase de pescuit tip monofilament.

          În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că bărbatul, în vârstă de 25 de ani, domiciliat pe raza judeţului Călăraşi, nu deţinea autorizaţie pentru pescuit comercial, iar acesta folosea trei plase de pescuit, în lungime totală de 250 m, interzise de lege, având asupra sa şi cantitatea de 10 kg peşte, diferite specii.

          Plasele, în valoare de aproximativ 1.050 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar peştele, în stare vie, a fost redat mediului natural.

          Poliţiştii de frontieră i-au întocmit bărbatului acte de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de producerea, importul, deţinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament, cu excepţia setcilor folosite pentru pescuitul calcanului, cu mărimea ochiului de minimum 400 mm”, faptă prevăzută de art. 64 lit. k din O.U.G. 23/2008.

Imaginile pot fi accesate pe site-ul www.politiadefrontiera.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.