Astăzi, 3 aprilie, Jandarmeria Română sărbătorește 170 de ani de la înființare. La multi ani!

Astăzi, deși suntem într-un context general, național, extrem de dificil, sărbătorim 170 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române, armă de tradiţie glorioasă care  îşi are rădăcinile în profunzimile istoriei naţionale. La data de 3 aprilie 1850, domnitorul Grigore Alexandru Ghica, printr-un „Ofis” domnesc, a aprobat  hotărârea Divanului obştesc „Legiuirea pentru reformarea Corpului slujitorilor în corp de jandarmi”, practic legitimarea juridică a nașterii Jandarmeriei Române.

Jandarmeria reprezintă o forță principală de ordine publică care este abilitată prin lege sa exercite dreptul de poliție al statului, reprezentând în aceelași timp, componenta de bază a structurilor destinate să gestioneze întreaga problematică din domeniul ordinii și siguranței publice pe timp de pace sau pe timpul stării de urgență.

Inspectoratul Judetean de Jandarmi Giurgiu este o structură de bază a Jandarmeriei Române, o forţă de ordine publică credibilă, sigură şi stabilă, o instituţie indispensabilă societăţii, unui stat bine organizat, care s-a adaptat permanent cerinţelor sociale.

La mulți ani, tuturor jandarmilor, cărora le dorim multă sănătate și misiuni îndeplinite cu succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.