web analytics

Au început acțiunile preventive

 Peste 100 de elevi au participat astăzi, 27 septembrie, la o activitate preventiv-educativă organizată de Inspectoratul de Jandarmi Județean Giurgiu la liceul Tehnologic “Ion Barbu” și școala generală nr. 6 „Savin Popescu” din municipiu. Timp de două ore, elevii claselor a IX-a, a XI-a şi a XII-a au purtat discuţii cu jandarmii referitoare la violenţa în mediul şcolar şi comportamentul iresponsabil în şcoală şi în societate.

Pe timpul acțiunii jandarmii le-au prezentat cazuri reale şi imagini video cu tineri implicați în fapte comise cu violență, pentru prevenirea unor situații similare în rândul acestora. Totodată, le-au fost exemplificate infracțiuni comise de minori și consecințele pe care le-au avut faptele acestora.

Elevilor din anii terminali de liceu le-au fost prezentate școlile militare de subofițeri și condițiile pe care trebuie să le îndeplinească pentru a putea participa la concursurile de admitere.

Activitatea a fost organizată în baza parteneriatului educațional “Fii responsabil! Gândește-te la viitorul tău!” încheiat între cele două instituții pentru creșterea gradului de siguranță și promovarea unui comportament civilizat în rândul elevilor.

Compartimentul Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.