Au plantat un stejar, la intrarea în Gogoşari

gogosariEmoţionat că visul său de a planta un stejar roşu, chiar la intrarea în Gogoşari, a devenit realitate marţi, 23 februarie, prin susţinerea venită din partea unor fii ai satului, Bilcea Daia şi-a exprimat public satisfacţia şi mulţumirea că după 50 de ani revine şi sădeşte un un copac, după ce  în urmă cu patru ani a mai plantat un pom fructifer. I-au fost alături, prietenul său prof. Ion Dincă, Dumitru Beianu şi Dănuţ Daia, cu toţii fii ai comunei.gogosari 1

„Este o deosebită bucurie că după 50 de ani revin aici să sădesc un pom, și-mi aduc aminte acea zicală că cine n-are un copil sau n-a sădit un pom, nu e un om complet. Aici am lucrat 15 ani de zile și mă simt ca la mine acasă, dar numai că atunci aveam 25 de ani și acum am 85. Am mai venit aici cu aceeași dragoste și am mai pus un pom, acum patru ani, la care vin de câte ori pot, să-i pun o cană cu apă, să-i asigur un sprijin și e cea mai mare bucurie când văd că trăiește și vine în foștii codri ai Vlăsiei, care au fost acum cinci sute și ceva de ani și din care mai sunt 3, care se văd și acum. Domnul Beianu a fost cu sprijinul efectiv, și dumneavoastră în sădirea acestui pom, aș dori din tot sufletul să se prindă și să râmână aici amintire, ca urmași ai codrilor Vlăsiei. E păcat să nu facem un asemenea gest atât cât trăim în viață, cu asta rămânem”, a declarat domnul profesor Bilcea Daia.

gogosari2Şi primarul Dănuţ Daia a vorbit despre însemnătatea acestui gest simplu, făcut de fii ai satului, oameni care nu au uitat de unde au plecat. Totodată, acesta a dat asigurări că administraţia locală va avea grijă ca stejarul să prindă rădăcini. „Într-adevăr este un eveniment deosebit și așa cum ați spus dumneavoastră are o însemnătate aparte, având în vedere că protagoniștii plantării acestui pom sunt două persoane respectabile ale comunei noastre, domnul profesor Daia Bilcea și, respectiv, domnul profesor Dincă Ion, persoane cărora le urez să trăiască atât cât să se odihnească la umbra acestui pom, pe care astăzi l-au plantat”,Dănuţ Daia, primarul comunei Gogoşari.

Toţi cei prezenţi au ţinut să îi mulţumească directorului Direcţiei silvice Giurgiu, Viorel Mitroi, pentru susţinere.

InfoPress

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.