La zi

Autospeciale ultramoderne pentru ISU Giurgiu

Sunt de două ori mai rapide, au toate dotările, inclusiv echipamente de prim ajutor şi sunt acum ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Vlaşca” Giurgiu. Două noi autospeciale de lucru cu apă şi spumă au ajuns la instituţia amintită cu ajutorul Consiliului Judeţean, care implementează un proiect european în acest sens. Curtea ISU Giurgiu a găzduit joi, 29 septembrie, un adevărat eveniment, având în vedere că, de acum, pompierii vor lucra pe două noi autospeciale de ultimă generaţie, şi a căror inaugurare a avut loc, aşadar, în dimineaţa zilei menţionate, în prezenţa conducerii instituţiei care a făcut posibilă achiziţionarea lor. Consiliul Judeţean Giurgiu derulează în prezent proiectul POR „Achiziţionare echipamente specifice pentru îmbunătăţirea capacităţii şi calităţii sistemului de intervenţie pentru situaţii de urgenţă şi pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă şi a primului ajutor calificat”, având o valoare de peste 1,6 milioane euro.

În cadrul acestui proiect au fost cumpărate cele două autospeciale, dar vor mai ajunge la ISU Giurgiu alte trei autospeciale, două ambulanţe de tip B şi o maşină de descarcerare.

„De circa o lună şi ceva, de când am venit la Giurgiu, am încercat să fac lucrurile un pic diferit decât au fost făcute înainte, şi vreau să vă spun că am fost foarte încântat de sprijinul deosebit pe care ni-l acordă Consiliul Judeţean. Nu peste tot în ţară se întâmplă la fel şi chiar se simte nevoia. Aşadar, aceste maşini sunt generaţie 2011, maşinile avute în dotare au fost, din punct de vedere tehnic, gândite în anii ‘70. Vorbim astfel despre un salt tehnologic de cel puţin 50 de ani”, a spus inspectorul şef al ISU Giurgiu, locotenent colonel Emil Apostol.

Joia trecută, jurnaliştilor giurgiuveni şi conducerii Consiliului Judeţean le-au fost prezentate cele două autospeciale de capacitate mare, fiind făcută şi o demonstraţie. Fiind de ultimă generaţie, cele două maşini sunt dotate şi cu echipamente de prim ajutor.

„Am fost pompier în 1984 şi îmi aduc aminte de tehnica pe care o foloseam pe vremuri. Nici nu se punea problema atunci ca, în ceea ce priveşte dotările, să existe ceva precum echipamentele de acum. Am încercat să accesăm toate programele cu finanţare europeană destinate domeniului situaţiilor de urgenţă. Sperăm ca, având aceste dotări, să putem să oferim tuturor locuitorilor din judeţul Giurgiu, cât de rar se poate, dar aici şi destinul şi Dumnezeu au un rol, posibilitatea de a interveni rapid. Trebuie să salvăm cât mai multe vieţi şi să limităm pagubele materiale”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean, Dumitru Beianu.

În afară de POR, Consiliul Judeţean mai are în implementare alte trei proiecte europene ce vizează domeniul situaţiilor de urgenţă, beneficiarul fiind ISU Giurgiu. Este vorba despre proiectele EMES, JAMES şi EOCES. „Vom aduce la Inspectorat alte cinci autospeciale, dar şi două ambulanţe, care vă vor ajuta să aveţi alte modalităţi de intervenţie, la nivelul statelor europene, pentru orice fel de situaţii de urgenţă, în special incendii. Aveţi în Consiliul Judeţean un partener şi vă asigur că vom face în continuare tot ceea ce depinde de noi, deşi nu avem o situaţie financiară strălucită, ca să vă punem la dispoziţie echipamente de ultimă generaţie”, a mai declarat Dumitru Beianu.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!