B.C.C.O. BUCUREȘTI IN ACȚIUNE. PERCHEZITII LA “ABONAȚII” LA BANI PUBLICI

În această dimineaţă,  ofiţerii din cadrul  Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București au efectuat un număr de 10 percheziții în municipiului București și in județele Ilfov și Constanța, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și  spălare de bani.

În cauză sunt cercetate 14 persoane fizice și juridice față de care exista suspiciunea rezonabilă că timp de 5 ani, în cadrul unor societăți comerciale care aveau în derulare mai multe contracte dobândite în urma unor proceduri de achiziții publice, au  inițiat și perfectat un mecanism evazionist prin care își înregistrau în contabilitate facturi fiscale provenite de la firme fantomă sau de la firme controlate prin interpuși, în scopul sustragerii de la plata taxelor și impozitelor către bugetul de stat.
Prejuduciul cauzat bugetului de stat este de 9.500.000 de lei, reprezentând T.V.A. dedusă în mod nelegal în baza unor tranzacții fictive și impozit pe profit, reprezentând diminuarea bazei impozabile prin înregistrarea unor cheltuieli nereale.
De asemenea, din patrimoniul societății au fost retrase sau transferate către alte societăți sume consistente de bani, care în fapt reprezintau venituri neimpozitate, membrii grupării sustrăgându-se de la plata impozitului pe dividende.
În cauză se efectuează cercetari pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, evaziune fiscală în formă continuată și spălare de bani în formă continuată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.