web analytics

Băsescu, huiduit înainte de a intra în sediul CSM

basescu-csm-andreea-alexandruLuni, 6 ianuarie, în jurul orei 13.00, Traian Băsescu se pregătea să intre în sediul Consiliului Superior al Magistraturii pentru a participa la şedinţa plenului ce urma să stabilească cine îi va lua locul procuroarei Oana Schmidt Hăineală, preşedintele CSM ce tocmai şi-a închieat mandatul de un an. În acel moment, un grup de protestatari a scandat mesaje contra sa, dar şi instituţiei CSM. Protestatarii au afişat cartoane pe care era scris ”Băsescu şi CSM, aceeaşi mizerie!”

Chiar şi în aceste condiţii, înaintea plenului şedinţei, Traian Băsescu a ţinut să declare că acest mandat de doar 12 luni calendaristice în cazul şefului Consiliului Superior al Magistraturii reprezintă o lacună a legii, fiind evident că nu toţi oamenii din CSM sunt de aceeaşi anvergură profesională sau au acelaşi nivel de credibilitate publică.

Pe de altă parte, liderul de la Cotroceni a dat de înţeles că importante sunt funcţiile din fruntea Înaltei Curţi, a DIICOT şi a DNA. Aici sunt cheile în justiţie, CSM fiind doar cel care administrează justiţia, cu atribuţii privind partea de inspecţie şi partea de apărare a prestigiului magistraţilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.