web analytics

Bilanţ la Poliţia Judeţeană

politia a

Mai puţine infracţiuni, mai multe sancţiuni. Aşa s-ar putea sintetiza, în câteva cuvinte, bilanţul activităţii poliţiştilor giurgiuveni în anul 2014.

În jur de 40 de ani – aceasta este media de vârstă a poliţiştilor giurgiuveni, iar gradul de încadrare era, la 31 decembrie 2014, de 89,80%. Potrivit datelor centralizate de conducerea Inspectoratului, anul trecut, Poliţia Giurgiu a avut la dispoziţie un buget de circa 50 de milioane lei, iar în dotarea Inspectoratului au intrat 3 autospeciale Dacia Duster și un autoturism Opel Astra, fiind primită în transfer temporar o motocicletă BMW.

Programele de prevenire au fost permanent în atenţia Poliţiei Judeţene, iar rezultatele se văd în statisticile infracţiunilor din 2014. Astfel, poliţişti spun că se constată scăderea per total a  infracțiunilor comise cu violență. Iată câteva exemple: au fost înregistrate 5 infracţiuni de omor, comparativ cu 6, în 2013, 9 tentative de omor, de la 11, în anul precendent, nicio infracţiune de lovituri cauzatoare de moarte şi niciuna de vătămare corporală gravă, în timp ce numărul violurilor a scăzut de la 35 la 26, iar cel al tâlhăriilor, de la 33 la 14.

În privinţa infracţionalităţii din mediul rural, poliţiştii constată că în top rămân furturile, în special cele din locuinţe. Şi dacă la majoritatea indicatorilor s-au înregistrat scăderi, furturile la ţară au crescut în 2014, în special furturile de animale şi păsări.

Creşteri s-au înregistrat, din păcate, şi la capitolul accidente rutiere – de la 260, în 2013 la 285, anul trecut. Totuşi, accidentele grave au fost în scădere, la fel ca şi numărul persoanelor rănite grav. A crescut, însă, numărul celor care şi-au pierdut viaţa în urma unor astfel de accidente – de la 25 la 31.  Indisciplina pieetonilor şi viteza neadaptată au principalele cauze ale accidentelor din 2014.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.