web analytics

Bilanţul unei nopţi sub Cod Galben de ninsoare, la Giurgiu!

Bilanţul unei nopţi sub Cod Galben de ninsoare, la Giurgiu!

_DSC8512Giurgiu a trecut cu bine de primul moment al Codului Galben de ninsoare. Nu s-au înregistrat, de marţi seară şi până miercuri dimineaţa, cazuri deosebite.

Vocea unică a Comandamentului Operaţional la nivelul judeţului nostru, căpitan Mădălina Boţoroagă(ISU Giurgiu), ne-a declarat că nu am avut localităţi fără enegie electrică. Nu sunt drumuri blocate, dar se circulă, firesc, în condiţii de iarnă, aşa cum se întâmplă şi în vama Giurgiu.

Pe de altă parte, până în acest moment, au fost, per total, 25 de maşini care au derapat, pe mai multe drumuri, inclusiv pe DN5, Giurgiu-Bucureşti, dar s-au înregistrat situaţii similare şi la Onceşti, Oinacu şi Ghimpaţi. Miercuri dimineaţa, la ora 10.00, mai erau doar două TIR-uri derapate, lucrându-se la repunerea lor pe carosabil. Şi pe DN5 B, la ora menţionată, era un microbuz derapat, dar în maşină nu se afla decât şoferul.

Pe drumurile naţionale se lucrează încă la degajarea zăpezii cu utilale ale CNADNR.

Mădălina Boţoroagă a specificat că nu au fost sesizate cazuri de urgenţă, oameni în suferinţă, blocaţi sau izolaţi. Nu s-au înregistrat probleme nici cu persoanele care au avut nevoie de dializă, acestea au fost transportate din timp la Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu.

La Giurgiu, stratul de nea măsoară 10 centimetri, au căzut noaptea trecută precipitaţii în cantitate de 29,5 litri pe metru pătrat, iar vântul a atins la rafală 13 metri pe secundă.

Codul Galben de ninsoare rămâne în vigoare până miercuri, 27 noiembrie, ora 14.00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.