web analytics

“Biodiversitatea şi turismul durabil”

  • ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA din GIURGIU în campania de educaţie ecologică şi educaţie pentru mediu “Biodiversitatea şi turismul durabil”, cu ocazia Zilei Internaționale a Biodiversității

În perioada 19-22 mai 2017, ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA din GIURGIU a desfăşurat o campanie de educaţie ecologică şi educaţie pentru mediu, cu ocazia Zilei Internaționale a Biodiversității, 22 mai, conform Statutului asociaţiei şi proiectului “MINTE SĂNĂTOASĂ ÎNTR-UN CORP SĂNĂTOS. CORP SĂNĂTOS ÎNTR-UN MEDIU SĂNĂTOS.” din “PROGRAMUL STRATEGIC AL ASOCIAŢIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA PENTRU ANUL 2017”.

Campania “Biodiversitatea şi turismul durabil”, coordonată de președinta asociației, conf. univ. dr. Mariana Iancu, a debutat în parcul “Sfântul Gheorghe” din municipiul Giurgiu, în ziua de 19 mai 2017, ocazie cu care a fost perfectat şi un Acord de parteneriat între ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA şi Școala “Sf. Gheorghe” din Giurgiu. În această zi frumoasă de mai, dotaţi cu unelte şi material biologic-plantule de petunii (Petunia hybrida) și creasta cocoșului (Celosia argentea var. plumosa) achiziționate de asociație, membri şi voluntari ai asociaţiei din municipiul Giurgiu, elevi și cadre didactice de la instituțiile partenere, de la Liceul Teoretic “Tudor Vianu” şi de la Școala “Sf. Gheorghe” din Giurgiu, au desfăşurat activităţi de plantare de plante erbacee. Bineînţeles după o altă activitate de curăţare a pământului de resturi vegetale, de reziduuri diverse.

În campania “Biodiversitatea şi turismul durabil”, au fost elaborate flyere cu informații despre Ziua Internațională a Biodiversității, zi stabilită de Organizația Națiunilor Unite în anul 2000 printr-o Hotărâre a Adunării Generale și tot ON.U. stabilind și tema anului 2017: “Biodiversitatea și turismul durabil”. De asemenea, flyerele au conținut un decalog pentru conservarea biodiversității și turismul durabil, dintre care aducem în atenția publică câteva reguli ce trebuie respectate, precum: biodiversitatea sau diversitatea biologică, la nivelul speciilor și ecosistemelor, oferă o bază importantă pentru multe aspecte ale turismului și trebuie protejată; e nevoie de integrarea mai bună a biodiversității și a turismului durabil în politicile de dezvoltare și în modelele de afaceri care includ turismul; îndemn pentru a nu se distruge diversitatea biologică în itinerariile turistice; îndemn pentru recoltarea și colectarea de material biologic aparținând diverselor specii cu aparatul de fotografiat prin intermediul imaginilor foto. Flyerele au fost distribuite pe suport de hârtie şi online.

În cadrul campaniei de educaţie ecologică și educație pentru mediu “Biodiversitatea şi turismul durabil”, președinta ASOCIAŢIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA din GIURGIU, conf. univ.dr. Mariana Iancu a susținut prelegeri pe tema ecologică a biodiversității și turismului durabil.

ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA din GIURGIU ia atitudine pentru sprijinirea unei vieţi mai bune și mai sănătoase într-un mediu curat, pentru sprijinirea biodiversității, pentru îmbunătățirea mediului de viață și a vieții prin turism durabil, în acord cu Natura, fără afectarea biodiversității, făcând apel la instituţiile abilitate ale statului să asigure curăţenia mediului de viaţă din comunitate, să asigure îmbunătățirea ecosistemelor de tipul parcurilor și grădinilor giurgiuvene prin creșterea diversității biologice, care ar putea atrage și turiști în Giurgiu. Mulțumiri și felicitări tuturor celor implicați.

Cu atitudine constructivă, pozitivă şi morală, ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA din GIURGIU va mai derula pe parcursul anului 2017 astfel de activităţi şi acţiuni de educaţie ecologică şi de educaţie pentru mediu, ocazii cu care se întăresc legăturile dintre cetăţenii giurgiuveni, dintre unele instituţii din Giurgiu şi asociaţie, fiind duse la bun sfârşit parteneriatele încheiate.

De Ziua Internațională a Biodiversității, ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA urează tuturor mulți ani cu viaţă sănătoasă într-un mediu curat şi cu diversitate biologică și îndeamnă la un turism civilizat, durabil, în acord cu biodiversitatea, fără a o afecta și a-i aduce riscuri.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.