BMW, filială la Lugoj(?)

Deşi criza continuă să afecteze masiv, constructorul german BMW se pregăteşte de extindere. Ceea ce nu miră pe nimeni, pentru că atunci când e vorba de nemţi, cuvinte precum criză economică, recesiune, mare depresie, pur şi simplu au alte conotaţii, alte înţelesuri. Ei bine, principala orientare pentru extinderea-n cauză vizează Brazilia, Mexic şi Europa răsăriteană. În particular România – zonă considerată optimă pentru construirea unei noi fabrici BMW.

Şi mai în particular, în România este vorba de localitatea Lugoj, acolo unde constructorul teuton s-a interesat de achiziţionarea a 100 hectare de teren la marginea urbei. Deocamdată, discuţia este la nivel de principiu între reprezentanţii BMW şi edilii primăriei, motiv pentru care încă nu s-a oficializat nimic. Nu e nimic bătut în cuie.

Totuşi, dincolo de zvonurile şi speculaţiile care apar în astfel de situaţii, este de notorietate că BMW-ul doreşte (de câţiva ani buni) producerea a cel puţin două milioane de automobile pe an, la ora actuală, fabricile neputând depăşi un million şapte sute de mii. Or, într-un orăşel din ţara cu cea mai ieftină mână de lucru din Uniunea Europeană, acest deziderat ar fi, desigur, infinit mai lesne de obţinut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.