web analytics

“Bravo Giurgiu” au strigat bistrițenii, anul acesta la Oktoberfest

majoreteAnul acesta, în premieră, Orchestra de suflatori “Valahia” și trupa de majorete “Step Up” aparținând Centrului Cultural Ion Vinea au participat la Oktoberfest, la Bistrița, în perioada 3-4 octombrie 2015. Invitația a venit în urma colaborării cu Florin Ormenișan la concertul aniversar al Orchestrei Valahia. Impresionat de prestația orchestrei de la Giurgiu, artistul a propus primarului municipiului Bistrita, Ovidiu Crețu, să invite la sărbătoarea deja tradițională a bistrițenilor, o fanfară autentică, respectiv pe cea de la Giurgiu.

Artiștii noştri au concertat atât sâmbătă cât și duminică, în prima zi în sala Teatrului de Vară, iar pe 4 octombrie, pe scena special amenajată cu această ocazie, pentru Oktoberfest. Pentru invitaţii de la Giurgiu, experinţa de la Bistriţa a fost una mai mult decât plăcută, graţie publicului călduros şi iubitorilor de muzică ce au asistat la cele două concerte. Printre invitaţii de la Oktoberfest se numără artişti cu notorietate din România, dar şi fanfare si invitati din Ungaria, Germania şi Italia.

Din repertoriul orchestrei nu au lipsit valurile germane, polcile, marşurile, dar şi îndragitul vals “Valurile Dunării” o adevărată surpriză pentru organanizatori şi invitaţii străini.

Experinţă artistică la Bistriţa a giurgiuvenilor este pe cale să se repete în curând, artiştii fiind invitaţi să susţină un concert în preajma Anul Nou, dar şi la următoarea ediţie a Oktoberfest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.