Campanie la Letca Noua desfasurata de Clubul Rotary Danubius: Tu stii să te speli corect pe mâini? Cum putem preveni bolile

A fost un an fructuos pentru Clubul Rotary Danubius, sub conducerea presedintelui Ramona Iordache, cu multe activitati de toate genurile, de la sustinerea si premierea performantei pana la activitati de ecologizare, sociale si de educatie sanitara.

Tu stii să te speli corect pe mâini? a fost ultima activitate desfasurata de Clubul Rotary  Danubius Giurgiu impreuna cu ABCH Giurgiu, la scoala Letca Noua. Potrivit organizatorilor, tea este una de actualitatea si sustinuta de Organizația Mondială a Sănătății care recomandă pentru spalarea corecta pe maini o metodă compusă din sase pași, a cărei eficacitate a fost demonstrată printr-un studiu recent defășurat în Marea Britanie. Realizarea pașilor durează mai puțin de un minut și ne ajută să îndepărtăm cu succes microbii de pe mâini care ne pot îmbolnăvi.

Evenimentul s-a desfasurat la Letca Noua, iar beneficiarii lectiei de educatie sanitara au fost copiii, care i-au asteptat cuminti si dornici de  afla lucruri, in gradinita si scoala. Reprezentantii Clubului Rotary, sustinatori ai activitatii, au fost Ramona Iordache, Liliana Ciobanu si Marian Mihalcea.

Specialistull Asociatiei ABCH, Georgiana Cretu a explicat ce inseamna igiena zilnica a copilului si cat de important este sa ne spalam corect pe maini. Cand?, cum?, de ce? si de cate ori facem acest lucru? au fost intrebarile care au stat pe buzele scolarilor si prescolarilor.
Sesiunea a fost una interactiva: copiilor li s-a aratat unde pot fi cantonati microbii, ce boli pot determina si cum ii putem indeparta prin spalarea corecta pe maini Hepatita de tip A , cunoscuta sub denumirea de boala mainilor murdare a fost definita si au fost descrise metode de prevenire.

Cu acest prilej, organizatorii le-au oferit copiilor truse de igiena personala.

“Este foarte important ca inca din primii ani sa ii invatam pe copiii nostri ca a avea mainile curate este o conditie esentiala de prevenire a imbolnavirilor. Mainile sunt folosite pentru atingerea tuturor obiectelor din mediul inconjurator, de aceea sunt cea mai rapida cale prin care germenii infectiosi ajung in organism. Ne bucuram ca micutii de la Letca Noua au fost receptivi la informatiile primite”, a declarat Ramona Iordache, presedintele Clubului Rotary Danubius Giurgiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.