web analytics

Casa Tineretului – măcar o minimă conservare

Chiar dacă bugetul Consiliului Judeţean nu permite în acest moment continuarea proiectului Casei Tineretului din municipiu, clădirea necesită măcar o minimă conservare. Aceasta, în vederea unui eventual proiect european ce ar putea fi câştigat pentru transformarea imobilulului respectiv într-un complex pentru tineret. Declaraţiile îi aparţin vicepreşedintelui PSD Giurgiu, Dumitru Beianu.

Transformarea clădirii Casei Tineretului într-un adevărat complex destinat petrecerii timpului liber în cele mai bune condiţii, a fost, fără îndoială, un proiect ambiţios al autorităţilor judeţene în mandatul trecut. Pentru idei privind amenajarea imobilului respectiv, la începutul anului trecut, a fost organizată chiar o dezbatere publică, în care tinerii invitaţi şi-au putut spune părerea cu privire la planul realizat deja de un arhitect. Ar fi trebuit să fie şi altele, însă, acest lucru nu s-a întâmplat, iar, mai mult între timp, din proiect a fost scoasă… latura sportivă, a spus Dumitru Beianu la o recentă întâlnire cu presa locală.

Având în vedere perioada dificilă prin care trecem, vicepreşedintele PSD Giurgiu a specificat că cele 7 milioane de euro necesare continuării proiectului depăşesc puterea de suportare a bugetului judeţului. Însă, în perspectiva depunerii şi câştigării unui proiect european pentru Casa Tineretului, sau a unui parteneriat public-privat, clădirea necesită acum măcar o minimă conservare. Lucrările necesare înseamnă maximum 3 miliarde de lei vechi, estimează Beianu.

În ultima şedinţă a Consiliului Judeţean pe 2012, preşedintele Vasile Mustăţea anunţa că în acest moment nu sunt bani pentru continuarea lucrărilor la Casa Tineretului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.