Cele 7.000 de locuri de muncă create în ultimii doi ani la Giurgiu – „poveşti de adormit copiii”!

beianu a

Locuinţele sociale şi cele pentru tineri sau sistemul de încălzire centralizat al oraşului sunt doar două din numeroasele probleme ale giurgiuvenilor ce nu par a trezi interesul Primăriei, care, nici în acest an, nu a inclus în lista de investiţii cheltuieli pentru aceste sectoare. Este una din declaraţiile făcute vineri, în conferinţa de presă a Partidului Naţional Liberal, de preşedintele organizaţiei municipale a partidului, Dumitru Beianu.

Trăim în reşedinţa unuia din cele mai sărace judeţe din ţară şi, din păcate nici perspectivele de viitor nu sunt mai luminoase, în ciuda unor promisiuni populiste şi umflate – afirmă preşedintele organizaţiei municipale PNL, Dumitru Beianu. Acesta spune că, în ciuda afirmaţiilor triumfaliste referitoare la crearea de locuri de muncă, situaţia este cu totul alta: numărul societăţilor care pleacă din Giurgiu este mult mai mare decât al celor care vin.

„Poate că statisticile oficiale de care se tot prevalează domnul primar Barbu chiar arată aceste cifre, însă noi, cei care trăim aici, la Giurgiu, ştim că adevărul este cu totul altul! Ştim cât de greu este, în continuare, să găseşti un loc de muncă în Giurgiu şi mai ştim că numărul firmelor care pleacă din Giurgiu este mult mai mare decât al celor care vin. Iar un exemplu concret – de care, probabil, domnul primar nu a aflat – este cel al firmei Giurgiu Nav, care şi-a închis porţile”, afirmă preşedintele Organizaţiei municipale PNL, Dumitru Beianu.

muncitori

Şi, pentru că a abordat problema situaţiei dezvoltării economice a oraşului şi a locurilor de muncă, Dumitru Beianu a fost întrebat de jurnalişti cum comentează recentele afirmaţii ale edilului Barbu conform cărora, în ultimii doi ani, la Giurgiu ar fi fost create 7.000 de locuri de muncă.

„Când avansează aceste cifre, cred că domnul primar vorbeşte pentru copii ori pentru persoane cu grave probleme de sănătate mentală. Nu cred că un om cu capul pe umeri, care ştie situaţia reală din Giurgiu, ar putea să creadă afirmaţiile edilului! În situaţia în care firme mari din Giurgiu şi-au închis porţile, rând pe rând, e greu să dai crezare unor astfel de cifre”, spune liderul liberalilor din municipiu.

În opinia lui Dumitru Beianu, a existat un moment în care perspectivele oraşului erau foarte bune, când se puteau propune şi susţine măsuri absolut necesare în Giurgiu. Este vorba despre perioada în care, în Consiliul Local, exista o egalitate.

cl

„Din păcate, odată cu excluderea celor doi consilieri PPDD – oameni de o cu totul altă factură decât colegii lor de partid – această egalitate s-a stricat, iar acum majoritatea în Consiliul Local este la dispoziţia conducerii Primăriei”, declară Dumitru Beianu.

Mult mediatizatul conflict din cadrul ADI, asociaţie în care se pare că poziţia edilului din municipiu se extinde şi a alţi primari, studiile de fezabilitate pentru sistemul de încălzire al oraşului, ori abordarea proiectului de modernizare a iluminatului public sunt doar câteva din subiectele pe marginea cărora PNL are recomandări concrete.

Astfel, referindu-se la subiectul ADI, Dumitru Beianu a precizat că încă nu există susţinerea şi votul reprezentanţilor municipiului în ADI, iar poziţia primarului de Giurgiu începe să influenţeze şi alţi primari din această asociaţie. Referindu-se la recentele declaraţii ale primarului Barbu, în care acesta acuza că reprezentanţii Primăriei nu ar fi fost primiţi la şedinţele ADI, Beianu a dat lămuriri:

„Modificările statutului ADI, referitoare, în acest caz, la primirea de noi membri, nu pot fi făcute decât cu unanimitate de voturi. Iar cel care votează în numele municipalităţii este persoana desemnată, prin hotărâre de Consiliu local, să reprezinte Primăria. Atâta timp cât acestă persoană nu a fost înlocuită cu altcineva, tot printr-o hotârâre de Consiliu, nimeni altcineva nu are dreptul să participe la şedinţele ADI şi să voteze în numele Primăriei Giurgiu”.

Preşedintele liberalilor de la municipiu mai spune că există multe proiecte importante ce nu apar în lista de investiţii a Primăriei, printre acestea numărându-se cele legate de construcţia de locuinţe pentru tineri şi locuinţe sociale, problemă ce ar putea fi rezolvată prin mansardarea blocurilor, mai ales că astfel de proiecte sunt finanţate de UE, existând chiar o axă specială în POR ce vizează accesarea fondurilor pentru construcţia de locuinţe.

anl

„Mi-aş dori să aflu noutăţi despre studiul de fezabilitate privind sistemul centralizat de încălzire a oraşului. Aş vrea să ştiu ce gândeşte Primăria despre acest subiect, mai ales că există o societate înfiinţată de Primărie (şi plătită din bugetul local), care, practic, nu face absolut nimic, în afară de a „toca” banii publici”, mai afirmă Dumitru Beianu.

Nici proiectul privind modernizarea iluminatului public din municipiu nu a fost scăpat din vederea liderului liberal, acesta menţionând că este o greşeală depunerea unui proiect de o valoare atât de mare, pentru că, având un număr relativ mic de locuitori, Giurgiu are şanse minime să primească finanţare.

„Am mai aflat, din presă, despre un alt proiect al Primăriei, ce vizează canalizarea pluvială din cartierul Ramadan. Un proiect bineventit, e adevărat, dar care nu este inclus în lista de investiţii a Primăriei, deci nu văd cum ar putea fi realizat, atâta timp cât nu există fonduri alocate”, a mai declarat Dumitru Beianu.

Mai multe declaraţii ale liberalilor giurgiuveni puteţi urmări în jurnalul de ştiri Valahia TV, dar şi în ediţia specială ce va fi difuzată după ştirile orei 19.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.