web analytics

Cele mai multe comisioane, la nivelul UE, le percep băncile noastre

Cele mai multe comisioane, la nivelul UE, le percep băncile noastre

Bancomat

Când vine vorba de utilizarea cardului, şi nu numai, băncile noastre taxează aproape orice operaţiune. Inclusiv interogarea soldului este comisionată, total în opoziţie cu practicile europene.

În România, peste 80% din tranzacţiile şi operaţiunile efectuate cu cardul reprezintă retrageri de numerar sau consultări ale soldului ATM. Ambele operaţiuni sunt comisionate la un nivel mult peste media din Europa.

În fapt, băncile din România sunt singurele din spaţiul UE care nu pun la dispoziţia clienţilor, în mod gratuit, posibilitatea de a consulta soldul. De asemenea, este de remarcat că în tot spaţiul UE funcţionează automate nonbancare care permit, pe lângă plăţi de facturi, şi retragerea de bani.

La noi, una din operaţiunile comisionate dar şi neanunţate este consultarea soldului. În funcţie de bancă, românului îi este scos din buzunar de la 0,2 până la 4 lei!!! (cazul BRD-ului) pentru ceea ce ar trebui să fie gratuit.

Problema în această speţă nu ţine neapărat doar de existenţa în sine a comisionului, extrem de rară pe bătrânul continent, sau de  valoarea sa, una uriaşă, ci de faptul că atarele client habar nu are că urmează să fie taxat.

Tagged with

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.