Cercetași- Gata oricând!

cercetasii romanieiCercetașii din Centrul Local Giurgiu celebrează în această zi, 22 februarie 2015, Ziua Mondială a Cercetășiei. Cu peste 20 de ani de existență a acestei mișcări în orașul Giurgiu și o istorie de peste un secol în întreaga lume, cercetășia ocupă un rol important în dezvoltarea tinerilor de pretutindeni.

Cunoscută și sub numele de Ziua Fondatorului ( Founder’s Day) sau Ziua Gândului (Thinking Day), această dată are o semnificație specială pentru cele 40 de milioane de cercetași din lume deoarece este ziua în care îl sărbătoresc pe fondatorul mișcării, Sir Robert Baden-Powell și mișcarea căreia i-a dat viață și care de-a lungul timpului a avut un impact puternic pozitiv asupra societății în care trăim.

Sir Robert Baden-Powell își dorea să educe tinerii în spiritul păcii prin intermediul jocurilor. Așadar, cercetășia este una din primele metode de educație non-formală din lume. Misiunea ei este să ajute la construirea unei lumi mai bune unde oamenii să devină împliniți ca indivizi și să aibă un rol contructiv în societate. Acest lucru poate fi obținut prin respectarea unei metode unice în lume, Metoda Scout, care are la bază o lege și o promisiune care îi ajută pe tineri să își descopere valorile și să devină cea mai bună versiune a lor. Printre aceste valori se numără loialitate, respect, responsabilitate, prietenie, implicare, curaj, iubire, independență etc.

Cei peste 50 de cercetași din Centrul Local Giurgiu se uită astăzi cu bucurie la tot ce a însemnat a fi cercetaș până în momentul de față. De la activitățile bilunare la care de fiecare dată au descoperit ceva nou despre ei, despre cei din jurul lor și despre lumea în care trăim, la evenimentele speciale precum Giurgiu Quest, la Festivalul Luminii prin intermediul căruia au reușit să le aducă aminte giurgiuvenilor să se bucure de bucuria lucrurilor mărunte, până la ieșirile la pădure, atelierele de prim-ajutor, depunerea promisiunii, campurile din vară în locații de poveste, precum Munții Piatra Craiului, comuna Cristian, satul Cioclovina și orașul Alba Iulia, unde și-au făcut prieteni din toată țara și au trăit experiențe memorabile.

Tot în această zi, cercetașii giurgiuveni visează. Visează cu ochii deschisi și își imaginează ce alte aventuri îi așteaptă. De la Campul Centrului Local care va avea loc în luna martie, la activități cu centre locale din București, la o nouă ediție a Festivalului Luminii și alte proiecte prin care vor să-și lase amprenta în comunitatea giurgiuveană.

Drumurile sunt deschise, iar ei sunt Gata Oricând să lase o lume mai bună, așadar orice e posibil. La mulți ani cercetășești!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.