Colibasi: Fermierii locali, Atelierele Amazag si provocările momentului

La Alehandra café din localitatea Colibasi a avut loc duminica, 23 februarie 2020, un eveniment de exceptie organizat de Raiffeisen Bank, Marcoser, Yara, CICH, Kwizda, Agrii.  Alaturi de cei peste 120 fermieri din zona, care au fost preocupați să afle informații valoroase din partea specialiștilor prezenți la activitate, s-au aflat primarul Constantin Stoica (unul dintre cei mai activi și apreciați primari din județul Giurgiu), conducerea DAJ Giurgiu prin directorul executiv Petra Ochisor.

Întâlnirea – desfasurata in cadrul Atelierelor Amazag, seria a II-a, si sub deviza “Vino sa cresti profitabilitatea fermei tale!”, a fost axată pe prezentări tehnice, discuții cu fermierii și sfaturi utile oferite de către reprezentanții companiilor participante.

Fermierii din zonă au fost interesati de provocările momentului și de pași care trebuie făcuți pentru a crește sustenabil profitabilitatea firmelor agricole locale.
Am întâlnit astfel fermieri conștienți de calitatea pământului din zonă, dar în același timp preocupați de viitorul zonei si de dezvoltarea afacerilor, inclusiv prin folosirea instrumentelor bancare; Raiffesen Bank dorind nu doar sa isi prezinte oferta ci si sa afle ce anume doresc fermieri.

Din expunerile prezentate, e limpede ca, de la an la an, fermierii sunt tot mai interesati  de solutiile stiintifice inovatoare pentru agricultura, de produsele pentru nutritia plantelor pe aflate pe piata, a declarat, cu acest prilej, Petra Ochisor, directorul DAJ Giurgiu. Vorbim de biostimulatori de crestere, de ingrasaminte foliare cu un aport cu microelemente cu destinatie pentru cultuura de tomate, localitate Colibasi fiind recunoscuta ca fiind un puternic bazin legumicol. Insa despre Colibasi, cu siguranta, vom mai scrie, in perioada urmatoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.