web analytics

COMUNICAT DE PRESĂ

sediu-pnl-giurgiu“Întârzierile, în cadrul proiectului Sistem de Management Integrat al Deşeurilor în judeţul Giurgiu, nu se datorează lui Dumitru Beianu!”

Proiectul “Sistem de Management Integrat al Deşeurilor în judeţul Giurgiu”  este unul dintre cele mai importante derulate la nivelul judeţului. Însă, fiind un proiect complex  a necesitat unele modificări făcute pe durata implementării lui. Întârzierile în atribuirea licitaţiei nu se datorează nici pe departe fostului preşedinte al Consiliului judeţean, Dumitru Beianu, cum în mod eronat se prezintă lucrurile de către adversarii politici.

“Am evidenţiat, nu o dată, necesitatea funcţionării depozitului de deşeuri de la Frăteşti,  un proiect pe care l-am preluat odată cu funcţia de preşedinte al Consiliului judeţean, în 2008. Am continuat implementarea lui şi mi-aş fi dorit să se continue în acelaşi stil. Toată lumea ştie că, în mai 2012, am participat la recepţia Centrului de Management al Deşeurilor Solide în calitate de invitat, mandatul meu fiind întrerupt la acea dată. Susţin şi acum, importanţa funcţionării centrului. Ca preşedinte al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară  aveam atributul de a prelua documentaţia  de la Consiliul judeţean şi de a o transfera sistemului informatic de achiziţii publice”, a declarat Dumitru Beianu, copreşedinte PNL Giurgiu, ca răspuns la ultimele declaraţii apărute în spaţiul public, pe această temă.

Trebuie subliniat faptul că, administrarea Centrului nu are nicio legătură cu finalizarea licitaţiei pentru stabilirea operatorilor regionali, dar, pentru asemenea oameni superficiali, amestecarea părţilor componente ale proiectelor reprezintă, din păcate, calea sigură spre eşec. De la data semnării contractului de operare CMID, contract semnat de către actualul preşedinte al  Consiliului Judeţean Giurgiu, cu SC ECO SUD, acest centru putea fi dat în folosinţă, eliminând astfel riscul degradării utilajelor achiziţionate.

“Am muncit, alături de oameni competenţi din executiv, la finalizarea documentaţiei, pe care oricum am primit-o cu mare întârziere. Deşi nu am pretins şi primit niciun salariu, am rămas până în momentul în care am constatat că nu se dorea finalizarea proiectului, ci compromiterea mea”, a mai spus Dumitru Beianu.

De aştfel, documentaţia de atribuire pentru licitaţia privind colectarea deşeurilor a fost trimisă de către consultant la Consiliul judeţean (în baza contractului de servicii încheiat cu firma de consultanţă, Asociaţia de Dezvotare Intercomunitară fiind doar beneficiarul Documentaţiei de Atribuire), în data de 13 iulie 2015 şi primită efectiv la sediul ADI, în forma finală, abia pe 12 octombrie 2015, după 3 luni de verificare la nivelul Consiliului judeţean. Această prelungită perioadă

de verificare demonstrează cât interes şi câtă preocupare s-au acordat termenului limită de finalizare a proiectului “Sistem de Management Integrat al Deşeurilor în judeţul Giurgiu” .

“Iar domnul  primar Barbu nu este în măsură să vorbească despre proiectele cu finanţare europeană, singurele sale “realizări”  în domeniu – zona de agrement şi Piaţa de peşte – fiind un fiasco”, a conchis Dumitru Beianu.

Organizatia judeteana a PNL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.