web analytics

Comunicat de presă – Ziua internaţională a securităţii şi sănătăţii în muncă!

Inspectoratul Teritorial de Muncă Giurgiu a organizat în data de 27 aprilie 2017  Ziua internaţională a securităţii şi sănătăţii  în muncă.

Organizaţia Internaţională a Muncii (OIM) sărbătorește Ziua Internaţională a Securităţii și Sănătăţii în Muncă (SSM) pe 28 aprilie a fiecărui an, pentru promovarea la nivel mondial a prevenirii accidentelor și a bolilor profesionale. 28 aprilie este, de asemenea, o zi în care mișcarea sindicală din lume onorează memoria victimelor accidentelor de muncă și a bolilor profesionale și organizează simultan campanii în întreaga lume. Agenda 2030 pentru dezvoltare durabilă a Națiunilor Unite adoptată la 25 septembrie 2015 cuprinde un plan global de acțiune cu obiective specifice pentru stoparea sărăciei, protejarea planetei și asigurarea prosperităţii tuturor. Prin adoptarea acesteia, capacitatea de a colecta și de a utiliza date de SSM fiabile a devenit, de asemenea, indispensabilă pentru ca țările să-și îndeplinească angajamentul de a o pune în aplicare și de a raporta despre unele din cele 17 obiective de dezvoltare durabilă ale agendei și despre țintele lor.

Anul acesta campania OIM s-a concentrat pe nevoia stringentă a țărilor de a-şi îmbunătăți capacitatea de a colecta și a utiliza date de SSM fiabile.

Tema pentru anul 2017 a zilei internaționale a securităţii şi sănătăţii  în muncă este – Optimizaţi colectarea şi utilizarea datelor de SSM.

Totodată cu ocazia acestui eveniment au fost prezentate mai multe materiale cu privire la utilizarea corectă a produselor cu conţinut de silice cristalină, având în vedere că lucrătorii expuşi la silice cristalină, prezintă un risc ridicat să dezvolte cancer la plămâni.

Evenimentul s-a desfăşurat în localitatea Bolintin Deal, invitaţi fiind reprezentanţii societăţilor care utilizează produse cu astfel de conţinut.

 

Ruse Daniela

Inspector șef

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!