web analytics

Copleşiţi de rate, românii ar munci oriunde, pe oricât

Până sâmbătă, 25 mai, orele 17.00, la Romexpo se desfăşoară a doua ediţie a târgului de carieră eJobs Expo, organizat de site-ul de recrutare eJobs.

Ce s-a distins de la bun început în cadrul târgului? Faptul că faţă de alţi ani, în care abundau studenţii şi tinerii absolvenţi, în 2013, firmele prezente au primit CV-uri de la foarte mulţi ingineri şi, în general, de la oameni specializaţi în domeniul sanitar şi chimic. Deşi specialişti, 70% din aceştia sunt dispuşi să se reprofileze pentru a-şi găsi un loc de muncă.

Pe de altă parte, nu puţini s-au plâns că se caută exclusiv profesionişti, dar companiile nu sunt dispuse să pună la dispoziţie finanţarea pregătirii în domeniu. Or oamenii, mulţi dintre ei şomeri, nu au de unde să se specializeze. Şi chiar dacă cursurile ar fi gratis, ar rămâne problema transportului şi a celorlalte cheltuieli. Unii, mai cinici, au înaintat chiar ideea că ”în România, autorităţile se bucură când mori, ca să te taie de pe lista de şomaj”.

Una peste alta, doar şi după câteva ore petrecute printre cei prezenţi la Romexpo, se poate concluziona lejer că românul a ajuns în postura de a fi dispus să muncească oriunde, fie şi pe salariul minim.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.