web analytics

CSM Dunărea Giurgiu a câştigat derby-ul oraşului cu CS Nova Force (scor 3-2) în prima etapă a Ligii a IV-a

fotbal11368614576-1377523559Aproximativ 100 de spectatori au fost prezenţi sâmbătă la derby-ul oraşului dintre nou-înfiinţata CSM Dunărea şi CS Nova Force. Precedentul meci dintre două echipe ale Giurgiului a avut loc în urmă cu 8 ani şi jumătate, în Liga a III-a. Gazdele au beneficiat şi de aportul unei galerii.

După o primă repriză fără faze notabile, cele două echipe s-au dezlănţuit în actul secund. Fostul jucător al celor de la Nova Force, Marinel Draghia a deschis scorul pentru gazde în minutul 53, din penalti. Zece minute mai târziu, Andrei Nemţescu a dublat avantajul CSM-ului cu o lovitură de cap, iar nou-intratul Adâr a dus scorul la 3-0 după un contraatac rapid. De notat că atât Adâr cât şi Nemţescu au evoluat pentru vechea Dunărea în Liga a II-a.

Când nimeni nu se mai aştepta, Nova Force a revenit pe tabelă, marcând de două ori în două minute. Mai întâi Ristea execută impecabil un penalty minutul 78, după care căpitanul Boteanu, transformat din fundaş central în atacant a marcat cu capul după o paradă a lui Şerbănescu, minutul 79, stabilind scorul final.

Preşedintele Dunării, Ion Vintilă, a spus că meciul de sâmbătă a reînnodat tradiţia derby-urilor locale.

Tinereţea a cam lipsit pentru CSM Dunărea în acest meci, majoritatea jucătorilor fiind una experimentată cu mulţi jucători peste 30 de ani faţă de adversari care, cu excepţia portarului George Barbu şi a căpitanului George Boteanu, au mizat pe jucători foarte tineri.

În partida rezervată juniorilor, disputată în deschiderea meciului de seniori, CS Nova Force a câştigat contra Dunării cu scorul de 5-2.

Următoarea etapă, CSM Dunărea se deplasează la Scărişoara în timp ce Nova Force joacă acasă cu Real Colibaşi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.