web analytics

Dacă prezidenţialele ar avea loc duminică, iar Ceauşescu ar trăi, Ponta nu ar avea nicio şansă

ceausescualbqPotrivit unui sondaj IRES, dacă Nicolae Ceaşescu ar mai trăi iar alegerile prezidenţiale s-ar ţine în acest week-end, premierul Victor Ponta nu ar prinde turul doi.
Nu mai puţin de 66% dintre români l-ar vota pe fostul secretar general al PCR. Şi asta pentru că starea de spirit a românilor în această perioadă este una nefastă, 73% dintre repondenţi considerând că România se îndreaptă într-o direcţie greşită. De asemenea, aproape 70% dintre intervievaţi susţin că trăiesc mai rău decât înainte de 1989, cele mai multe lucruri pe care oamenii şi le amintesc din perioada de odinioară fiind traiul bun (14%) şi siguranţa locului de muncă (23%).

Sondajul Institutului Român pentru Evaluare şi Strategie (IRES) a fost realizat între 3 şi 6 aprilie, pe un eşantion de 1349 de subiecţi.
Potrivit ultimelor sondaje care urmăresc intenţia de vot a românilor pentru prezidenţialele din toamna lui 2014, pe primul loc, dar cu multe procente sub Ceauşescu, se situează actualul premier Victor Ponta.

Într-un sondaj din luna martie, de data asta, conform Centrului de Studii şi Cercetări Infopolitic (CSCI), Victor Ponta are 31% dintre voturi, iar Crin Antonescu şi Mihai Răzvan Ungureanu – câte 12% fiecare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.