Dacă prezidenţialele ar avea loc duminică, iar Ceauşescu ar trăi, Ponta nu ar avea nicio şansă

ceausescualbqPotrivit unui sondaj IRES, dacă Nicolae Ceaşescu ar mai trăi iar alegerile prezidenţiale s-ar ţine în acest week-end, premierul Victor Ponta nu ar prinde turul doi.
Nu mai puţin de 66% dintre români l-ar vota pe fostul secretar general al PCR. Şi asta pentru că starea de spirit a românilor în această perioadă este una nefastă, 73% dintre repondenţi considerând că România se îndreaptă într-o direcţie greşită. De asemenea, aproape 70% dintre intervievaţi susţin că trăiesc mai rău decât înainte de 1989, cele mai multe lucruri pe care oamenii şi le amintesc din perioada de odinioară fiind traiul bun (14%) şi siguranţa locului de muncă (23%).

Sondajul Institutului Român pentru Evaluare şi Strategie (IRES) a fost realizat între 3 şi 6 aprilie, pe un eşantion de 1349 de subiecţi.
Potrivit ultimelor sondaje care urmăresc intenţia de vot a românilor pentru prezidenţialele din toamna lui 2014, pe primul loc, dar cu multe procente sub Ceauşescu, se situează actualul premier Victor Ponta.

Într-un sondaj din luna martie, de data asta, conform Centrului de Studii şi Cercetări Infopolitic (CSCI), Victor Ponta are 31% dintre voturi, iar Crin Antonescu şi Mihai Răzvan Ungureanu – câte 12% fiecare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.