De Ziua mediului, Let’s Do It, Giurgiu s-a implicat în mai multe activităţi

_DSC0087Cu ocazia Zilei Internaţionale a Mediului, pe 5 iunie, echipa judeţeană “Let’s Do It, Danube!”(LDID) a organizat o proiecţie de film şi a anunţat noi parteneri, a susţinut un proiect pentru copiii instituţionalizaţi şi o iniţiativă de ecologizare a Cetăţii Giurgiului.

La Ateneul Nicolae Bălănescu din Giurgiu, pe 5 iunie 2015, echipa judeţeană a proiectat partea a doua a filmului “Dunărea, amazonul Europei”- considerat cel mai frumos documentar despre Dunăre din ultimii ani. În deschiderea evenimentului, a fost anunţată şi implicarea în susţinerea proiectului LDID a două instituţii judeţene importante: Inspectoratul Judeţean de Poliţie Giurgiu şi Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Giurgiu._DSC0081

Ziua Mondială a Mediului este principalul eveniment de informare publică şi de acţiune pentru mediu al Naţiunilor Unite şi se celebrează în fiecare an pe 5 iunie, aniversare stabilită încă din 1972. Sloganul din 2015 Şapte miliarde de vise, o singură planetă. Consumă cu grijă!” atrage atenţia asupra problemelor grave generate de consumul nesustenabil de materii prime şi produse finite”, a declarant Mariana Mitroi, Responsabil Judeţean Relatia cu Autoritatile & Mass Media, LDID.

Lăcrămioara Ocunschi, coordonator judeţean LDID: “Obiectivul principal “Let’s Do It, Danube!” este acela de a educa și responsabiliza cetățenii României în ceea ce privește curățenia mediului, a apelor și în special a Dunării. Să fim responsabili ! Să reducem consumul de apă şi să nu o poluăm. Noi avem nevoie de natură şi nu natura de noi. Să facem tot posibilul pentru a o proteja. Azi este Ziua Mediului, dar haideţi împreună să facem să fie ziua mediului în fiecare zi!”

Tot pe  5 iunie se celebrează şi Ziua Învăţătorului, iar echipa judeţeană a dorit să îşi arate recunoştinţa faţă de implicarea dascălilor în campaniile de educaţie ecologică desfăşurate în judeţul Giurgiu şi în special în îndrumarea copiilor pentru a se implica în concursul de creaţie “Exploratorii Dunării” organizat în cadrul proiectului LDID. Judeţul Giurgiu este unul din judeţele cu cele mai multe lucrări înscrise în concurs.

Evenimentul, destinat elevilor giurgiuveni, a avut loc cu susţinerea SGA Giurgiu şi Garda de Mediu Giurgiu, Primăria Municipiului Giurgiu, prin Centrul Cultural Local Ion Vinea Giurgiu, precum  şi a Inspectoratului Şcolar Judeţean. Peste 300 de elevi, cadre didactice şi invitaţi au luat parte la eveniment.

În aceeaşi zi, împreună cu comisarii Gărzii de mediu, echipa judeţenă s-a implicat în activitatea Gărzii de Mediu, oferind cărţi şi dulciuri unui grup de copii instituţionalizaţi şi aducându-i pe aceştia la Ateneu la proiecţia filmului Dunărea-Amazonul Europei.

ziua mediului cetateÎn după-amiaza aceleiaşi zile, echipa judeţeană a susţinut iniţiativa Grupului local de acţiune – Centrul de Incluziune a romilor şi a viceprimarului Alexandru Vladu de a ecologiza perimetrul Cetăţii Giurgiului şi de a reda frumuseţea unui monument istoric de grupa A, monument istoric de valoare naţională şi universală.ziua mediului cetate2

“Let’s Do It, Danube!” continuă cu o amplă campanie de educare ecologică în școlile din județele dunărene, prin intermediul unei caravane educative ce constă în traininguri interactive și proiecţie de film, urmând a se finaliza printr-o acțiune de ecologizare a malurilor Dunării pe 27 iunie 2015, în apropierea Zilei Internaționale a fluviului.

Proiectul este realizat în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor si sustinut de Kaufland Romania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.