web analytics

Depistați cu unelte de pescuit interzise de lege

Respectarea prevederilor legale în domeniul pescuitului și acvaculturii s-a aflat în atenția jandarmilor săptămâna aceasta. În urma unei acțiuni pe această linie, joi, 06 iulie a.c., 3 persoane au fost surprinse de jandarmi cu unelte de pescuit interzise de lege în apropierea barajului Mihăilești.

Cei 3 bărbați din municipiul București au fost depistați în zona lacului de acumulare Mihăilești, având asupra lor lansete prevăzute cu mulinetă și fir textil, monturi artificiale tip twister și ancore cu plumb pe care le foloseau pentru a pescui prin greblare şi harponare.

Totodată, în interiorul unui autoturism parcat în zonă a fost găsit un pește din specia fitofag cu greutatea de 10,90 kg, care a fost restituit reprezentantului societății care administrează luciul de apă.

În acest caz,  jandarmii au întocmit actele de sesizare sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat și “pescuitul cu japca, cu ostia, suliţa, ţepoaica şi cu orice alte unelte înţepătoare sau agăţătoare, prin greblare sau harponare”.

Compartimentul Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!