web analytics

Europa League, pe urmele suratei mai mari

europe league

După startul continental fotbalistic de la mijlocul lunii februarie, start ce a antrenat lumea bună a fotbalului european, adică echipele din Champions League, a venit şi rândul cenuşăresei Europa League să intre în pâine. Altfel spus, să prindă din urmă fazele finale ale competiţiei supreme. Pentru că în Champions League de-abia s-au disputat turul optimilor, Europa League şi-a comasat şaisprezecimile de-a lungul unei săptămâni, iar de aici încolo, pe 12 şi 19 martie mai exact, îşi va definitiva ţintarul sferturilor, astfel încât pe 20 martie, la Nyon, să mai rămână în competiţie câte opt echipe în cele două competiţii.

Până atunci, să spunem, referitor la Ligă, că trupele ce au câştigat grupele şi au disputat turul optimilor în deplasare şi-au respectat statutul de favorite, astfel încât, în retur, cele mai multe nu au cum rata calificarea.

Chelsea a remizat 1-1 la Paris, acelaşi scor l-a înregistrat şi Porto la Basel, Barcelona a câştigat 2-1 la Manchester împotriva lui City, Real s-a impus 2-0 la Gerserchirchen, AS Monaco nu i-a dat nicio şansă Arsenalului pe Emirates şi a câştigat cu 3-1, Bayern s-a mulţumit cu un şah etern la Donetsk.

Oricât ar fi mingea de rotundă, pentru a repeta un clişeu demonetizat, aici nu e loc de surprize. Oaspeţii din acest prim tur se vor califica în grup.

Singurele dueluri unde thriller-ul continuă sunt Juventus Torino – Borussia Dortmund 2-1 şi Bayer Leverkusen – Atletico Madrid 1-0. Chiar şi aici, însă, înclinăm să acordăm 51% şanse de calificare viitoarelor gazde.

Revenind la cenuşăreasa invocată mai sus, e de menţionat că vineri, 27 februarie, s-au tras la sorţi optimile Europa League.

În această fază a competiţiei, nu au mai existat favoriţi impuşi şi nici restricţii de ţară, exceptând echipele din Rusia şi Ucraina care, firesc pentru actuala conjunctură, nu se puteau întâlni. De remarcat prezenţa Italiei cu nu mai puţin de cinci echipe într-o competiţie care până mai ieri nu o interesa mai deloc.

Aşadar, în optimile Europa League, pe 12 martie turul, iar pe 19 – returul, vom avea de urmărit partidele:

Fiorentina – AS Roma

 

Everton – Dinamo Kiev

 

Dnepr – Ajax Amsterdam

 

Wolfsburg – Internazionale Milano

 

Villareal – FC Sevilla

 

Napoli – Dinamo Moscova

 

Club Bruges – Besiktas Istanbul

 

Zenit St. Petersburg – AC Torino

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.