web analytics

Fiindcă s-au abţinut de la vot, din motive obiective, consilierii locali sunt „acuzaţi” de rea-credință!

sedinta-consiliul-localDe unde promisese că va ține o legătură permanentă cu cetățenii, adică îi va consulta și îi va informa prin mijloace la care aceștia să aibă acces, despre toate intențiile  și activitățile sale administrative, primarul Nicolae Barbu a ales  să comunice doar cu unii dintre aceștia, doar cu aceia care pot accesa rețelele de socializare.

Astfel, încălzind la propriu  Facebook-ul, Nicolae Barbu  le transmite giurgiuvenilor că o anume investiție se va afla în risc de finalizare, datorită  „refuzului” consilierilor locali ai PNL, ALDE și UNPR de a gira funcționarea acesteia?!

Dacă până ieri se întrebau de ce primarul a ales această soluție de comunicare și nu una directă, acum, giurgiuvenii ar vrea să cunoască despre ce investiție vorbește, deoarece, după cum știe, acea „încercare” anunţată ca fiind finalizată, cu surle şi trâmbiţe, ce s-ar fi putut numi zonă de agrement, a fost luată de apele Dunării, lucrările din zonă  nefiind realizate corect și cu respectarea normelor tehnice, dar mai ales fără luarea în calcul a eventualilor factori naturali.

Ce nu spune primarul Barbu cetățenilor este și faptul că, deși a primit avizul consilierilor locali pentru  implementarea acestui proiect, aceștia nu au putut afla niciodată cine este adevăratul constructor, care a câștigat licitația, dar, mai ales, cum și dacă au fost respectate condițiile proiectantului. Nici consilierii şi nici viceprimarii nu au habar de detaliile proiectului!

Așadar, exact cum i-a explicat un coleg politician local, odată cu creșterea  cotelor apelor Dunării, investiția primarului a fost luată de ape, iar încercările de a se recupera ceva, care tot nu va funcționa, înseamnă alți bani, cheltuiți de pomană, în afară de  cele 1,3 milioane de eruo, duse pe ape Sâmbetei. Ori, un refuz din partea aleșilor era de așteptat, în condițiile în care, acum la acea investiție se lucrează în regim de avarie, iar cum apa nu poate fi controlată, riscul rămâne, în continuare, același.

Întrebându-se, retoric,  cine plătește daunele pentru nefinalizarea investiției, fără a conștientiza că aceasta a fost, din stat, sortită eșecului, cu siguranță, ai crede că edilului chiar îi pasă de  giurgiuveni și de eforturile lor. Numai că, din păcate, acesta și-a adus prea târziu aminte ce funcţie ocupă, iar faptul că în  3 luni nu mai poate face nimic, doar-doar va lua ochii giurgiuvenilor, pare să fie un aspect care să-i dea frisoane. La fel şi plecarea viceprimarului Vladu, cu o parte din membrii PSD de la municipiu la ALDE!

După 4 ani de mandat, primarul Barbu se află descoperit în fața giurgiuvenilor, fiindcă locurile de muncă promise nu există, investitorii sunt, încă, pe drum, iar din punct de vedere  edilitar- gospodăresc lucrurile sunt grave. Giurgiu nu se mai află nici măcar la nivelul anilor 2012. Cât despre  investiții, care să creeze locuri de muncă și să pună pe picioare economia locală,  lucrurile stau cam așa: o piață de pește închisă, dar care are peste 10 salariați  plătiți, o zonă de agrement, care a înghițit până acum 1,3 milioane euro, și care a fost și ea, la rândul ei, înghițită de ape. Un bloc dărâmat din greşeală şi despre care nici până acum nu ştim ce măsuri s-au luat! Dacă s-au luat! Cam acestea sunt … realizările primarului. Atunci de ce atâta supărare pe consilierii locali? Care, date fiind condiţiile actuale, s-au abţinut de la a vota proiecte insuficient fundamentate! Fiindcă ei n-au mai vrut să fie complici, se pare, la aruncarea banilor pe apa… Dunării!

N.M. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.