web analytics

FLAGRANT: Bani falși, țigări și trei mașini, confiscate de polițistii giurgiuveni! Piața de consum – Giurgiu și București

  •  DOUĂ REȚELE DE CONTRABANDIȘTI DE ȚIGĂRI DESTRĂMATE.
  • SASE PERSOANE REȚINUTE, 4500 PACHETE DE ȚIGARETE CONFISCATE.
  • TREI AUTO CONFISCATE

Polițiștii giurgiuveni au destrămat două rețele de contrabandiști cu țigări care acționau pe raza județului Giurgiu și a municipiului București.

În cauză a fost probată activitatea infracțională a șase bărbați cu vârste cuprinse între 27 și 44 ani, din București.

În concret, s-a reținut că între două grupuri de contrabandiști de țigări s-a stabilit o tranzacție cu o cantitate importantă de țigări.

Un grup era specializat în procurarea de țigări din Republica Moldova, iar cel de-al doilea în comercializarea lor pe piața de consum din Giurgiu și din București.

Unul dintre grupuri a stabilit să-l înșele pe celălalt prin a “plăti” țigările cu 237 bilete de hârtie, asemănătoare cu bancnotele de 100 ron, în schimbul a 4500 pachete țigarete de contrabandă mărcile Rothmans și Hilton, cu banderolă fiscală de Republica Moldova și marca Ashima, fără banderolă fiscală.

Mai mult decât atât, grupul de inițiativă a stabilit și o variantă de rezervă, dacă rivalii se prind că bancnotele sunt false, să-i tâlhărească de țigări, folosind un pistol de jucărie și un cuțit.

Planurile lor au fost, însă, spulberate de polițiștii giurgiuveni care i-au prins în flagrant stradal pe toți, în timp ce făceau tranzacția pe raza sectorului 5 din Capitală, ocazie cu care le-au confiscat țigările, banii falși și  trei autoturisme folosite la contrabanda cu țigări.

Toate cele 6 persoane implicate au fost reținute pentru săvârșirea infracțiunilor de: “contrabandă cu țigări” si “tentativă la înșelăciune”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.