GRĂDINIŢĂ DE POVESTE, LA PRUNDU!

gradi buunZicala “omul sfinţeşte locul” se potriveşte de minune la Prundu, o comună care are în fruntea sa un bun gospodar, priarul Cătălin Corbea, care a făcut din comuna pe care o păstoreşte una dintre cele mai frumoase din ţară fiindcă în judeţ se află, de departe, pe primul loc. Cu fiecare zi ce trece, Prundu înfloreşte.

gradiii bunÎncă din primul său mandat, Cătălin Corbea a acordat o atenţie aparte educaţiei, conştient fiind de faptul că viitorul e asigurat de copii. Aşa se face că joi, 3 septembrie, a avut loc un eveniment frumos în comuna Prundu: inaugurarea Grădiniţei Chimene, unde vor păşi, odată cu începerea noului an şcolar, 48 de prichindei. Lucrarea a început în urmă cu trei luni şi a costat aproape 700 milioane lei. Fondurile sunt asigurate din bugetul propriu.

gradi buuun 1Cele două săli de grădiniţă au fost mobilate corespunzător, cu măsuţe şi scăunele moderne, pereţii sunt cu imagini din poveştile îndrăgite de copii, iar la ferestre până şi perdelele sunt cu personaje din desenele animate preferate de prichindei. Şi băile, dar şi vestiarele sunt special realizate pentru cei mici. Există şi o sală de aşteptare dotată cu băncuţe, dar şi un loc de joacă amenajat în curtea interioară special pentru cei mici. În vecinătatea grădiniţei mai există un alt loc de joacă, la care au acces şi alţi copii. Imobilul ce găzduieşte grădiniţa are şi centrală proprie.

gradi prefectLa eveniment, alături de primarul Cătălin Corbea s-au aflat prefectul Nina Carmen Crişu, senatorul Niculae Bădălău, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cristian Marciu, directorul Regionalei Bucureşti de Drumuri şi Poduri, Marian Mina, directorul Zonei Libere Giurgiu Răzvan Cuc, directorul Oficiului de Stat pentru Invenţii şi Mărci, Alexandru Andrei, directorul Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului, Fabian Tîrcă.

“Este un eveniment important. Am rămas plăcut impresionată de această grădiniţă. Până acum nu am văzut una la fel, e unică aş spune . De aceea, ţin să îl felicit pe primarul gospodar Cătălin Corbea pentru grija pe care o are faţă de şcoli, dar şi faţă de locuitorii satelor comunei Prundu. Se vede de cum intri în comună mâna de gospodar”, a afirmat prefectul judeţului, Nina Carmen Crişu.

gradi bun bunLa rându-i, primarul Cătălin Corbea a subliniat faptul că “este o lucrare reuşită unde copiii vor veni cu drag. Grădiniţa Chimene a fost realizată în trei luni de zile, din fonduri proprii. Este o grădiniţă frumoasă; copii se vor bucura. Capacitatea este de 48 de locuri, adică două grupe. Suntem tare mândri de realizarea primăriei”.gradi parc

„Îi mulţumesc domnului primar Corbea pentru invitaţia lansată de a fi alături la acest eveniment important. Este, de altfel, unul dintre cei mai buni primari din judeţ. Suntem într-o comună dezvoltată care începe să arate ca una europeană. Cătălin Corbea demonstrează că şi în judeţul nostru se poate construi, se poate trăi decent. Deci, se poate”, a declarat senatorul Niculae Bădălău.

gradi liceuDe la Grădiniţa Chimene, s-a mers la Liceul tehnologic, o unitate modernă unde există 8 clase de liceeni, câte două pe fiecare an de studio, la specializări precum agricultură şi ecologie. Aici, în paralel cu lucrările de igienizare, s-au realizat patru grupuri sanitare în interiorul clădirii.

Mariana Mitroi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.