web analytics

Grevă spontană la Finanțe! Nemulțumirile finanțiștilor

Funcționarii Administrației Județene a Finanțelor Publice (AJFP) Giurgiu au oprit lucrul luni dimineaţă și s-au organizat într-o grevă spontană. Protestatarii sunt nemulțumiți de proiectul Legii salarizării, care dacă ar intra în vigoare ar urma să ducă la scăderea salariilor celor din domeniul Finanțelor. Activitatea la Finanțe a fost reluată în jurul prânzului, după discuţiile purtate la nivel naţional cu reprezentanţii ministerului, care au promis că vor ţine cont de revendicările  finanţiştilor. .

„Salariații Ministerului Finanțelor Publice și unităților subordonate nu beneficiază de sporuri, bonusuri sau alte venituri suplimentare, fiind incompatibili cu orice altă funcție care poate aduce venituri suplimentare. Guvernul României decât să plătească 35.000 de consultanți fiscali nou angajați, cu salarii de 10.000 lei, dublu față de un salariat al sistemului Ministerului Finanțelor Publice, mai bine ar plăti decent cei 25.000 de salariați responsabili cu colectarea veniturilor statului, fiind o investiție mai realistă, corectă și cu efecte în timp, care ar duce la atragerea și păstrarea personalului bine pregătit, care să poată face față noilor cerințe în implementarea politicii fiscale”, se arată într-un comunicat al sindicatului.

Salariații cer Ministerului de Finanțe și Guvernului să revizuiască grilele de salarizare din proiectul de lege, astfel încât „să fie reflectată complexitatea și importanța activității Ministerului Finanțelor Publice și unităților subordonate (ANAF, direcții generale regionale ale finanțelor publice etc.

Protestatarii avertizează că vor relua, ceea ce ar putea duce la „blocarea activității de colectare și a activităților de relații cu publicul”. Problema este că în grila de salarizare există diferenţe şi de 2.000 de lei între angajații din aparatul deconcentrat al Ministerului de Finanțe și al ANAF-ului, și altă grilă pentru minister și ANAF.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!