web analytics

GUVERN NOU ÎN PRIMELE ZILE ALE ANULUI

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, 30 decembrie a.c., decretul privind desemnarea lui Sorin Mihai Grindeanu în calitate de candidat la funcția de prim-ministru, pentru a cere votul de încredere al Parlamentului asupra programului și listei noului Guvern, potrivit art. 103 alin. (2) din Constituția României, republicată”, se arată într-un comunicat de presă emis de Președinție.

La câteva ore după desemnarea oficială a lui Sorin Grindeanu ca prim-ministru, Liviu Dragnea a anunțat calendarul instalării noului Guvern. Parlamentul lucrează pe 3 ianuarie, iar pe 4 ianuarie este prevăzut votul pentru învestitură.

Aşadar, pe 3 ianuarie se vor convoca Birourile Permanente ale celor două Camere, vor avea loc plenuri ale Camerelor, ședințe ale conducerilor PSD și ALDE, în care se va valida lista Cabinetului Grindeanu și vor fi depuse la Parlament structura guvernului, programul de guvernare și lista miniștrilor.

Pe 4 ianuarie, vor avea loc audierile de miniștri în comisiile de specialitate și votul de învestitură al Executivului. În aceeași zi, sub rezerva acceptării de către președintele Klaus Iohannis, ar trebui să se desfășoare și ceremonia de depunere a jurământului de către noul Executiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.