Implică-te! E dreptul tău la sănătate!

 abchDe ZIUA MONDIALĂ A SĂNĂTĂTII – Asociaţia Bonavilor de Cancer şi Hepatită Giurgiu a  depus solicitarea privind dotarea cu un mamograf pentru Spitalul Judeţean Giurgiu .

Voinţa instituţiilor publice este hotărâtoare în a aproba finanţarea acestei achiziţii.
Pentru funcţionarea în Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu a unui aparat mamograf nu este necesară înfiinţarea unei noi secţii, deoarece se va realiza doar screening-ul (depistarea) şi nu tratamentul cancerului la sân.
Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu are în dotare, în cadrul secţiei de Radiologie-Imagistică, unele camere special amenajate pentru funcţionarea acestui aparat, dar şi  personal calificat (medici, asistenţi medicali, imagişti, etc).
”În urmă cu o săptămână am demarat campania de strângere de semnături în judeţ „Implică-te! Mamografia este gratuită”, prin care aproximativ 3000 de persoane – în doar cinci zile – şi-au manifestat dorinţa şi implicarea. Mă bucură implicarea şi mobilizarea oamenilor. Vom continua strângerea de semnături şi vom depune înscrisuri lună de lună până vom obţine aparatul mamograf. Consider că este dreptul nostru la sănătate!”, a declarat Georgiana Creţu, preşedinte Asociaţia Bolnavilor de Cancer şi Hepatită Giurgiu, nu înainte de a le mulţumi tuturor pentru suţinere.


 1. Boerescu Mihnea--consilier judetean 10 aprilie 2015, 1:32

  De abia acum am dat de articol.
  SECTIUNEA 3
  Art 45
  alin (1) Proiectele de hotarari pot fi propuse de consilieri judeteni …….sau de cetateni
  (2) Redactarea se face de catre cei care le propun cu sprijinul secretarului
  (3) Proiectele de hotarari vor fi redactate clar, fluent si inteligibil
  (4) Proiectele de hotarari insotite de o expunere de motive vor fi transmise spre dezbatere comisiei de specialitate

  si liniatele urmatoare

  Nu pot decat sa va felicit pentru initiativa .That’s the spirit !

  Ar fi o onoare pentru mine sa ma lasati sa va sustin. Sunt sigur ca si ceilalti consilieri vor gandi la fel.
  Propun sa trecem direct la redactarea proiectului de hotarare . 3000 de semnaturi sunt mai mult decat suficiente pentru ca purtatorii Dvs de cuvant ( consilierii ) din Consiliu Judetean sa inteleaga vrerea alegatorilor care i-au ales .

  Reply
  • Va multumim pentru sustinere. Vom face copii dupa toate documentele pe care le avem şi pe care le vom directiona catre Dvs. Suntem convinsi ca impreuna vom reusi, chiar daca vor fi si piedici din partea conducerii spitalului.
   Mariana Mitroi

   Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.