Indicatorii de încredere în economie continuă să scadă

Încrederea în economia românească a mediului de afaceri a continuat să se deterioreze şi în august, pentru cea de-a patra lună consecutiv. Faţă de  scăderea indicatorilor de încredere în majoritatea ramurilor economiei, excepţie face doar industria, relatează Mediafax.

Indicatorii de încredere în economie calculaţi pentru sectorul serviciilor, comerţul retail şi construcţii s-au deteriorat faţă de luna iulie, ca şi în rândul consumatorilor, în timp ce indicele pentru industrie s-a îmbunătăţit uşor, precizează un raport întocmit de Comisia Europeană.

La nivelul zonei euro, încrederea în economie a scăzut în luna august la minimul ultimilor trei ani. Asta pe fondul crizei datoriilor de stat şi a unei economii aflate în pragul recesiunii. Companiile şi consumatorii sunt tot mai pesimişti, indicii de încredere deteriorându-se în toate ramurile economiei, inclusiv în rândul populaţiei.

În paralel cu ce se întâmplă la noi, trebuie precizat că şomajul a atins cote record pe bătrânul continent, 11%, iar moneda euro s-a depreciat faţă de dolar cu 3,2% în 2012, după ce Spania şi Ciprul au cerut ajutor financiar internaţional.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.