web analytics

Înșelăciune cu animale în județ. Prejudiciul se ridică la 28.250 lei

Un bărbat este cercetat de politistii giurgiuveni pentru înșelăciune, fiind bănuit că în cursul lunii iulie 2017 a înșelat un crescător de animale din județul Giurgiu, de la care a achiziționat un număr mare de ovine, pe care ulterior a omis să le mai plătească.

La data de 28.08.2017, o femeie, de 45 ani din comuna Stoenești, județul Giurgiu, a sesizat polițiștii cu privire la faptul că în urmă cu aproximativ o lună a vândut mai multe animale (oi, miei, etc.) unor persoane necunoscute, urmând ca aceștia să-i remită suma de 28.250 lei, reprezentând contravaloarea acestora, prin transfer bancar, însă plata nu s-a mai realizat.

În urma activităților efectuate de polițiștii giurgiuveni, luni, 11 iunie a.c., a fost documentată activitatea infracțională a unui bărbat de 30 de ani, din orașul Hârșova, județul Constanța, persoană care ar fi indus în eroare victima prin încheierea de contracte de vânzare – cumpărare și nu și-ar fi îndeplinit obligațiile contractuale, respectiv,  achitarea contravalorii acestora  în termen de 5 zile.

Polițiștii au mai stabilit că bărbatul identifica potențialele victime, pe site-uri online, din rândul crescătorilor și vânzătorilor de animale, recomandându-se ca fiind reprezentantul unei societăți ce achiziționează animale, animale pe care le obținea, ulterior, contra unei promisiuni de a achita contravaloarea lor în cel mai scurt timp.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal în care se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.