web analytics

ATITUDINE: Învățământul giurgiuvean sau… ”cum e turcu’ și pistolu’ ”

profesor-tabla

A mai trecut o sesiune de BAC, a mai trecut o Evaluare și Giurgiu este tot acolo unde îl știm de ani buni: pe ultimul loc din țară! Și, ca fiecare dată, căutăm vinovați… Elevii care nu vor să învețe, părinții care nu se mai interesează de soarta copiilor lor în școală, profesorii care nu mai au nicio tragere de inimă… și explicațiile pot continua.

Iată, însă, că au mai venit și alte examene, cu rezultate la fel de dezastruoase. Poate chiar mai mai rele decât cele de la începutul verii. Mai rele, pentru că, de data asta, nu mai e vorba despre elevi, ci despre dascălii care ar trebui să îi învețe carte. Dascăli care au dat, zilele trecute, examen de definitivat. Un examen la care, din nou, Giurgiu este pe ultimul loc din țară. Asta în condițiile în care datele oficiale ale Ministerului arată că, față de anul trecut, promobavibilitatea la nivel național a crescut.

La Giurgiu, însă, suntem cu mult sub media pe țară. Dovadă a pregătirii profesionale a dascălilor noștri… Sigur, și aici ar fi multe explicații: salariile de mizerie, care i-au îndepărtat de mult pe cei buni de la catedră, mulți căutându-și norocul în alte zări, în alte profesii, mult mai rentabile din punct de vedere financiar. Așa se face că, ajuns ”Cenușăreasa” vieții sociale românești, învățământul strânge acum ce a mai rămas nefolosit prin alte sectoare.

Și dacă la definitivat s-au obținut astfel de rezultate ”remarcabile”, nu e greu de imaginat ce va fi la suplinire… Și uite așa va începe un alt an școlar, la capătul căruia, probabil, ne vom întreba, din nou, cum se face că Giurgiu este iarași pe ultimul loc… Cum ar putea fi, însă, altfel, atâta timp cât nivelul dascălilor noștri este de ultim loc pe țară?

Pixu’ Corect

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.