web analytics

Iohannis, zis şi Obama

iohannis (1)

Într-un prim interviu acordat de preşedintele ales Klaus Iohannis, acesta a vorbit de clasa politică, despre justiţie şi despre rolul pe care România ar trebui să-l joace în cadrul Uniunii Europene şi NATO. Interviul a fost acordat cotidianului Deutsche Welle, ediţia online, jurnaliştii germani susţinând că prospătul preşedinte este comparat de conaţionali cu Barack Obama.

Iohannis a recunoscut în interviul acordat că victoria sa a fost una neaşteptată şi s-a datorat preponderent prezenţei masive la vot.

”În opinia mea, mobilizarea oamenilor, faptul că am avut o asemenea prezenţă, neaşteptată, înseamnă o victorie istorică. Întreaga lume a putut vedea devotamentul cetăţenilor români faţă de libertate şi democraţie. A fost impresionant. În al doilea rând, cred că am spulberat prejudecăţile referitoare la modul în care arată şi se face politica în România. Oamenii au înţeles asta. Voturile lor şi prezenţa sporită ne-au transmis un mesaj clar: românii vor o schimbare semnificativă în modul în care se face politică în ţara lor.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.