web analytics

Jandarmii au adus omagiu eroilor de Ziua Națională a României

Peste 100 de jandarmi au participat astăzi, 01 decembrie, la ceremonialul militar şi religios organizat în municipiul Giurgiu cu prilejul Zilei Naţionale a României. Pe lângă participarea la paradă, misiunea jandarmilor a fost aceea de a asigura măsurile de ordine şi siguranţă publică pe timpul activităţilor ce s-au desfășurat la Monumentul Eroilor din incinta Bisericii Eroilor și în Piaţa Tricolorului.

Astfel, începând cu ora 10.00 jandarmii giurgiuveni au depus coroane de flori şi au adus un omagiu eroilor la monumentul din incinta Bisericii Eroilor.

Activităţile au continuat în Piaţa Tricolorului cu parada militară. Garda Drapelului de Luptă și plutoanele de jandarmi au deschis blocul de defilare al Ministerului Afacerilor Interne şi au prezentat onorul în aplauzele giurgiuvenilor.

A urmat defilarea autospecialelor de intervenţie care sunt folosite de jandarmi în misiunile de asigurare a ordinii publice, pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale. Autospecialele asigură deplasarea cu operativitate a efectivelor și sunt dotate cu mijloace de semnalizare luminoase și acustice, precum și cu dispozitive de amplificare a vocii.

La defilare au participat și câinii de serviciu, exemplare deosebite, inteligente, abile şi mai ales devotate. Fie că participă la misiuni speciale sau sunt folosiţi în patrulări, ciobăneştii germani îşi fac datoria alături de jandarmii care îi coordonează.

Misiunea de asigurare a ordinii publice continuă în piața Tricolorului până la ora 19.00.

Compartimentul Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.